Посещението на Румен Петков в Багдад завърши със среща с

...
Посещението на Румен Петков в Багдад завърши със среща с
Коментари Харесай

Посещението на Румен Петков в Багдад завърши

Посещението на Румен Петков в Багдад приключи със среща с министъра на вътрешните работи на Република Ирак доктор Ясеен Т. Ал-Ясери по съществена тематика сигурност.

Посещението на ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков в Багдад приключи със среща с министъра на вътрешните работи на Република Ирак доктор Ясеен Т. Ал-Ясери, на която той насочи сърдечни благодарности към Петков за това, че в сложен за арабската страна миг партията демонстрира ясната си поддръжка за възобновяване на иракската държавност и държавните институции и за иракския народ.



Д-р Ал-Ясери насочи също огромната си признателност за България за дейното присъединяване на страната ни през годините в построяването на Ирак и изрази убеденост, че ще съумеем да възстановим, със съдействието на АБВ, връзките си в стопанската система, образованието и опазването на здравето.

Румен Петков изложи на иракския вътрешен министър преимуществата на полицейското образование в България и настоя у нас да бъдат изпратени огромни групи служители на реда, които да бъдат обучавани.

„ Ние имаме извънреден преподавателски капацитет и опит в подготовката на охранителна полиция “, уточни ръководителят на АБВ.

Той изрази схващане към компликациите, които Ирак изпитва сега и особено доктор Ал-Ясери като вътрешен министър и ръководеното от него ведомство, като го увери, че образованието на служители на реда в България ще бъде от доста огромна изгода – и при защитата на публичния ред, и при преодоляването на сериозни обстановки и, на първо място, ще способства за вярното структуриране на силите на иракските органи за сигурност, с цел да могат те да бъдат оптимално потребни на обществото.

Петков също изрази подготвеност Международният институт за сигурност и съдействие, чийто ръководител на Общото заседание е самият той, да окаже помощ и подпомагане с разбор на разположението на силите и съответното им систематизиране както териториално, по този начин и групирани по осъществяване на разнообразни функционалности и задания.

Д-р Ясеен Т. Ал-Ясери благодари за уговорката и изрази подготвеност неотложно да стартира диалози по увеличение на контингентите полицейски чиновници за образование в България, като сподели, че ще разчита на българския разбор и експертна поддръжка за преструктурирането и одобряването на иракските органи за сигурност. Д-р Ал-Ясери насочи покана към ръководителя на Политическа партия АБВ още веднъж да посети Ирак.

Румен Петков изрази убеденост, че двамата ще се срещнат скоро в София и пожела мир и разцвет на иракския народ и страна.

Министърът подари на Румен Петков признака на министерството в символ на почитание.

В срещата взе участие и Анастас Терзобалиев, консултант в Политическа партия АБВ по връзките с Близкия изток и арабските страни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР