Ние сме туристическа държава, при нас идват много чужденци и

...
Ние сме туристическа държава, при нас идват много чужденци и
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Най-големият проблем е липсата на работна ръка в туризма

" Ние сме туристическа страна, при нас идват доста чужденци и би трябвало да имаме едно доста положително отношение към тях. Традиционно имаме доста положителни експерти, имаме учебни заведения и колежи, където образоваме фрагменти. В момента най-големият ни проблем е неналичието на работна ръка, освен в туризма, несъмнено ", сподели служебният министър на туризма Евтим Милошев пред Българска национална телевизия.

" Всеки, който не е ходил скоро на нашето Черноморие, може да види туристическия артикул, който се развива доста положително ", счита той.

" Трябва да отбележим, че сме в обстановка на доста сериозна конкуренция от нашите съседи - Турция, Гърция, Хърватия, Кипър - това са страни с доста сериозна политика, с доста сериозна инвестиция в рекламата на своя туристически артикул. Времената се менят, само че положителното, хубаво, наше Черноморие съществува ", добави министърът.

Туристическият артикул, който се предлага, включва всичко - настаняването, храната, легловата база, обслужването, транспортната съгласуваност.

" Тези съществуващи, битуващи, самобичуващи се констатации, че сме се бетонирали и единствено с алкохолен туризъм се занимаваме и при нас идват най-евтините туристи, считам че е доста пресилено и доста извънредно ", сподели още Милошев.

Според него, освен в туризма, а и във всичко, е въпрос на информационна тактика. По нашето Черноморие може да се предложи артикул за всевъзможен усет за всевъзможен клиент и за всеки тип туризъм.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР