Ползотворна тренировка по трасето за супергигантски слалом проведоха днес всички

...
Ползотворна тренировка по трасето за супергигантски слалом проведоха днес всички
Коментари Харесай

Скиорите са впечатлени от пистата за супергигантски слалом в Банско

Ползотворна подготовка по трасето за супергигантски слалом организираха през днешния ден всички състезатели, декларирани за комбинацията за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско.

Австриецът Марсел Хиршер, който към момента не е възобновен изцяло от вирусното заболяване, което го тормозеше на международното състезание в Оре (Швеция), също направи две спускания по пистата "Марк Жирардели ". Очакванията са Хиршер, който е водач в класирането за огромната Световна купа, да започва с изключение на в алпийската композиция и в супергигантския слалом на 23-и февруари и в гигантския слалом в неделя.

Световните първенци в спускането Киетил Янсруд (Норвегия), в великански слалом Хенрик Кристоферсен (Норвегия), и в супергигантския слалом Доминик Парис (Италия), както и златният медалист в комбинацията Алекси Пентюро (Франция) също караха в свободната подготовка. Йоан Тодоров, който ще показва България в комбинацията също тренира, както и националите от "Б " тима, които ще се форлойфери на следващия ден. Тодоров ще започва и в супергигантския слалом. За гигантския слалом сигурен все още е Алберт Попов.

При позволение от ФИС в гигантския слалом може да вземат участие още Камен Златков и Йоан Тодоров. Всички състезатели взели присъединяване в свободната подготовка оповестиха, че са впечатлени от солидната подготовка на трасето. По-късно през днешния ден по време на техническата конференция ще бъде изтеглен жребия за алпийската композиция (супергигантски слалом и слалом) на 22-и февруари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР