Полската компания оператор на тръбопровода ПЕРН (PERN) днес съобщи, че

...
Полската компания оператор на тръбопровода ПЕРН (PERN) днес съобщи, че
Коментари Харесай

Възстановена е работата на петролопровода Дружба в Полша

Полската компания оператор на тръбопровода ПЕРН (PERN) през днешния ден заяви, че е поправила петролопровода " Дружба ", откакто в него бе открит теч, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

ПЕРН спря изпомпването през част от тръбопровода, който свързва Русия с Европа, откакто в събота засече теч в Централна Полша. Компанията оператор тогава сподели, че няма признаци течът да е бил породен от трета страна. Това се случи на фона на редица офанзиви против тръбопроводи за съветски нефт и газ, осъществени след началото на съветската инвазия в Украйна през 2022 година, показва Ройтерс.

" Техническите служби на ПЕРН възвърнаха нощес цялостната функционалност на разваления водопровод ", се споделя в изказване на компанията оператор. " Сега главният фокус на компанията ще бъде върху разчистването на региона и неговото възобновяване ", се прибавя в изказването.

Германия, която получава доставки през тръбопровода, спря да купува съветски нефт през януари, само че немски медии оповестяват, че през него в страната се внася казахстански нефт. Петролопроводът " Дружба " е един от най-големите в света и през него минават по два милиона барела нефт дневно. Общия потенциал на западната права на двете линии, през които минава нефт от Централна Полша към Германия, е 27 милиона тона недопечен нефт годишно.

Обемите, преминаващи през тръбопровода " Дружба ", внезапно понижиха след началото на съветската инвазия в Украйна и тръбопроводната инфраструктура няколко пъти стана обект на офанзиви. Москва упреква Украйна за офанзивите, само че Киев не е поел отговорност за тях.

Европа е нащрек за сигурността на своята енергийна инфраструктура, откакто през септември бяха открити огромни течове в газопроводите " Северен поток " 1 и 2, които свързват Русия с Европа по дъното на Балтийско море.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР