Радиоводещ в Белгия отправи в ефир призив премиерът Александер де

...
Радиоводещ в Белгия отправи в ефир призив премиерът Александер де
Коментари Харесай

Радиоводещ се закани на премиер в Белгия

Радиоводещ в Белгия насочи в ефир апел министър председателят Александер де Кро да бъде „ свален “, като направи връзка сред предлагането си и покушението против премиера на Словакия Роберт Фицо, заяви Българска телеграфна агенция.

Водещият споделя, че нападението в Словакия е доказателство, че защитата на министър председателите може да бъде преодоляна. „ Всички, които възнамерявате да свалите премиера Александер де Кро, само че не смеете поради неговата защита, виждате, че това е допустимо. Дори бих споделил: „ Давайте! “, се чува в публикувания запис на предаването.

Ръководител на радиостанцията разяснява, че ставало дума за „ неприятна смешка “, която била „ зле разбрана “. Според него водещият нямал желание да приканва към принуждение.

А по-късно радиостанцията популяризира изказване, в което разкритикува водещия и заяви, че го смъква от ефир.

От пресслужбата на белгийския министър председател показаха, че Де Кро е внесъл тъжба в полицията, както и че апелите към принуждение се преследват от закона.

Неотдавна локални медии оповестиха за предотвратен следващ опит за нападение против кмета на Антверпен Барт де Вевер.

Миналата седмица стартира делото против шестима млади радикализирани мюсюлмани, упрекнати, че са подготвяли атентат против Де Вевер и търсили опция да купят автоматизирано оръжие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР