След компютърна томографияЛекарски консилиум оцелява състоянието муПремиерът на Словакия Роберт

...
След компютърна томографияЛекарски консилиум оцелява състоянието муПремиерът на Словакия Роберт
Коментари Харесай

Направиха втора операция на Роберт Фицо

След компютърна томография
Лекарски консилиум оцелява положението му

Премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил подложен на втора интервенция през днешния ден, заяви вицепремиерът и министър на защитата Роберт Калиняк.

Калиняк добави, че положението на министър-председателя продължава да е тежко, само че е устойчиво.

Сутринта на Фицо била направена компютърна томография, въз основа на която било взето решение за хирургическата намеса, посочи Мириам Лапуникова - директорката на болничното заведение в Банска Бистрица, където лекуват премиера. „ Това е общоприета процедура. Беше отстранена некротична тъкан, останала от огнестрелните рани “, добави Лапуникова. И добави, че пациентът е нормализиран и е в схващане, само че положението му е „ в действителност съществено “.

Фицо (59 г.) бе прострелян в сряда следобяд в град Хандлова и бе откаран с хеликоптер до болничното заведение в Банска Бистрица. Там му бе направена незабавна интервенция, която траяла пет часа. В понеделник ще бъде призован лекарски консилиум, който да оцени положението на премиера и съответстващото лекуване, както и да разиска опцията той да бъде изместен в болница в столицата Братислава.

Нападателят на премиера бе арестуван на място. Това е 71-годишният публицист Юрай Цинтула, който твърдял, че не харесва политиката на Фицо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР