Нападението срещу словашкия министър-председател Роберт Фицо може само да раздели

...
Нападението срещу словашкия министър-председател Роберт Фицо може само да раздели
Коментари Харесай

След покушението: Задълбочава ли се пропастта между партиите в Словакия?

Нападението против словашкия министър-председател Роберт Фицо може единствено да раздели още повече политическите партии и да задълбочи пропастите, предизвестяват членове на по-малките партии и видни фигури от публичния живот.

Лучия Щаселова, общински консултант в Братислава, съобщи, че е имало ясна причина, довела до случая.
Причината, заради която това се случи, е, че езикът на омразата в общественото пространство е в действителност необятно публикувано събитие, а нашите водачи не вършат нищо против него.
Лучия Щаселова, общински консултант в Братислава

Членът на опозиционната партия „ Движение за Словакия “ Габор Грендел твърдо съобщи, че в политиката няма място за принуждение.

„ И двете политически страни би трябвало да помислят какви стъпки да подхващат, с цел да успокоят напрежението, а не да го нагнетяват “, счита той.

От своя страна депутатът от партията Унгарски алианс уточни като образец декларацията на президента в Братислава.
Жестът на отиващия си и на идващия държавен глава беше доста значимо показно на здравия разсъдък, когато те ръка за ръка споделиха посланието, че не би трябвало да разпалваме в допълнение пристрастеностите.
Саболч Мозес, народен представител от Унгарския алианс

Журналистът-публицист Мартин Симека обаче напълно не е оптимист за бъдещето.
Страхувам се, че към този момент наподобява, че след няколко дни всички ще се успокоят, само че не мисля, че това в действителност ще се случи. Мисля, че няма да отнеме доста време преди нещата още веднъж да се влошат.
Мартин Симека, публицист

Експерти считат, че жителите не би трябвало да се разделят, защото пред страната занапред предстоят доста основни външнополитически моменти, измежду които и европейските избори след по-малко от месец.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР