Половината от плажните ивици по морето остават без стопани този

...
Половината от плажните ивици по морето остават без стопани този
Коментари Харесай

Половината плажове у нас без спасители това лято

Половината от плажните линии по морето остават без стопани този туристически сезон. Причината е, че са отдалечени, труднодостъпни или не задоволително атрактивни за евентуалните наематели, демонстрира инспекция на „ Монитор ”.

От общо 109 плажни линии по Южното Черноморие, досега на концесия са отдадени 56, а на процедура без спасители там остават 44 плажа. По Северното неохраняеми са 23 пясъчни линии край Варна и 13 по Добруджанското Черноморие.

Седем от тях са край Шабла, 4 – на територията на община Каварна и 2 – край Балчик. Очаква се броят им да намалее с 5, в случай че Министерството на туризма обезпечи избавителни постове на плаж " Дуранкулак ", в това число къмпинг " Космос ", два поста на плаж " Шабленска тузла - къмпинг " Добруджа ", един пост на " Русалка - огромен плаж " и два - на плаж " Фиш-фиш - нов " в община Балчик. Един пост да бъде ситуиран и на плаж " Болата ".

Най-голямата плажна линия в региона, която остава без собственик, е на морски плаж " Дуранкулак – север 1 ", която е с дължина 4216 м и чиста дейна пясъчна повърхност 64,475 дка.

Без стопани на юг са и трите екоплажове - " Иракли ", " Корал " и " Бяла Карадере ", сподели инспекция на " Монитор ". Разчетите по общини сочат, че най-вече линии без спасители това лято ще има в община Царево, където неохраняеми остават 19 плажа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР