Китай излезе на първо място сред търговските партньори на Индия

...
Китай излезе на първо място сред търговските партньори на Индия
Коментари Харесай

Китай измести САЩ като основен търговски партньор на Индия

Китай излезе преди всичко измежду комерсиалните сътрудници на Индия през фискалната година 2023-24, която завършва на 31 март. Това оповестява вестник Business Standard, базирайки се на данни от аналитичния център на Global Trade Research Initiative.

Обемът на двустранната търговия сред Индия и Китай възлиза на $118,4 милиарда Вносът на китайски артикули се е нараснал с 3,24%, достигайки $101,7 милиарда, износът на Индия за Китай се е нараснал с 8,7%, до $16,67 милиарда, по отношение на миналата финансова година. Китай е един от главните снабдители на Индия на електроника и телекомуникационни артикули, смарт телефони и съвременни софтуерни съставни елементи.

„ През финансовата 2023-24 година Индия е внесла телекомуникационно съоръжение и смарт телефони на стойност 4,2 милиарда $ от Китай, което съставлява 44% от общия импорт на преносими компютри и лични компютри в тази категория, като доближава 3,8 милиарда $, което съставлява 77,7% от вноса на Индия в този бранш “, се споделя в известието на аналитичния център.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР