Полицаи с каски и щитове извършиха няколко ареста в канадската

...
Полицаи с каски и щитове извършиха няколко ареста в канадската
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и протестиращи в Отава

Полицаи с каски и щитове направиха няколко ареста в канадската столица Отава, откакто нощес там имаше конфликти сред силите на реда и съперници на ограниченията против ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Тежкотоварни камиони се пробваха да си проправят път към Парламентарния рид като част от митинга „ Ролинг тъндър “ („ Несдържан яд “), проведен от придвижването „ Фрийдъм файтърс Канада “, което се опълчва на наложителните ограничаващи ограничения против ковид.

Много от протестиращите са взели участие и в траялата три седмици проява на така наречен „ Конвой на свободата “, която по-рано тази година блокира центъра на Отава. Тогава федералното държавно управление за първи път беше насила да се позове на Закона за изключителните обстановки и постави завършек на митингите като изпрати стотици служители на реда да разпилян тълпите. При акцията бяха осъществени десетки арести.

Преди сегашните демонстрации полицията в Отава съобщи, че няма да допусне протестиращите да стартират продължителна окупация.

В столицата дойде подкрепление от над 800 чиновници на реда от други елементи на Канада, които да охраняват всяко огромно кръстовище и да не разрешат на протестиращите да влязат с транспортните си средства в градския център.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР