Политологът Калоян Методиев разкри в интервю за Нова телевизия, че

...
Политологът Калоян Методиев разкри в интервю за Нова телевизия, че
Коментари Харесай

Калоян Методиев даде още пет месеца на Борисов и отсече: Нинова е единственият политически лидер, подготвен да управлява България

Политологът Калоян Методиев разкри в изявление за Нова телевизия, че посредством признатия от Европейския парламент текст на Резолюция за рецесията в България са налице опити от разнообразни страни министър председателят Бойко Борисов да бъде оправдан:
“Резолюцията, която одобри Европейският парламент, е положително за Бойко Борисов и неприятно за България ”. Той добави, че това е било „ кръвопреливане на Борисов и акция по неговото избавяне “.
Прочитът на политолога във връзка с наличието на признатата от Европейския парламент Резолюция за България не бе вежлив, а хладно дисектиращ наклонността към стабилизиране на колебаенията в статута на министър-председателя Борисов:
 Калоян Методиев: Ако митингите бяха съумели преди два месеца, имаше риск Борисов да се върне на власт Калоян Методиев: Ако митингите бяха съумели преди два месеца, имаше риск Борисов да се върне на власт
  „ Последното, което желае Европа сега е неустойчивост в България предвид на Коронавирус рецесията и последвалите големи икон...
“Европейската национална партия /ЕНП/ се консолидира зад Борисов. До този миг той линееше. Подценяването на този въпрос посредством няколко пропагандни медии, че надали не след тази резолюция Борисов е разтърсен – не. Сега е укрепен, тъй като ЕНП се сплоти зад него ”, сподели политологът в тв ефир.
Той разяснява още, че ЕНП има ръководител на Европейската комисия, както и че партията на Ангела Меркел членува в нея: “Правителствата на Гърция, Хърватия, Унгария и Австрия бяха принудени да поддържат Борисов поради натиска на тази група в Екологичен потенциал “.
Методиев разкри и още една наклонност, основаваща се върху част от текстовете „ под линия “ в Резолюцията: „ Даде се и тематика на националистите в българското държавно управление, тъй като те бяха в политическото несъществуване, а в този момент имат какво да приказват. Да не приказваме за резултата в България и района за ОМО „ Илинден “, където ставаме за смях. Ако това нещо се бе случило в друга страна-членка на Европейски Съюз, тези евродепутати щяха да се озоват в обстановка на публично дамгосване, а тук ги изкараха герои ”, разясни политологът.
Един от изразителите на това така наречен „ кръвопреливане “ от Екологичен потенциал към Борисов е евродепутатът Елена Йончева, която бе главният представител на приемането на тази резолюция. Тя е работила, съгласно Методиев “под привидното було на битка с корупцията, плюс Радан Кънев “ като са вкарали „ извънредно рискови и нездравословни за България постановки като приемане на Истанбулската спогодба, въпреки и под линия - на признание на ОМО „ Илинден “ - неща, по които българското общество изрично се е произнесло “.
Политологът посочи: „ Имаме несъмнено единение на публичното мнение по тези въпроси, както и решения на Конституционния съд и тези тематики не могат да бъдат пипани повече, само че се влезе в ангажименти с крайнолеви и северни либерали, с цел да се прокара тази резолюция, която под привидното було на нещо положително, прокарват политики, които могат да въздействат дълготрайно на страната ”. Той акцентира и че след пет месеца българското общество ще остави Борисов зад тила си, само че някои от признатите в резолюцията тези ще имат дълготраен отрицателен резултат в страната ни.
 Петър Кичашки: Нинова повежда Българска социалистическа партия по нов курс Петър Кичашки: Нинова повежда Българска социалистическа партия по нов курс
„ Българска социалистическа партия поема нов курс “, счита Петър Кичашки - шеф на Института за съвременна политика. Пред „ Труд “ той показва,...
“Една година да не се появиш и да приказваш за корупция, и внезапно да се появиш да приказваш против водача на партията, която те е избрала и да подкрепиш една резолюция, която е контрапродуктивна и против която е обществото, е подозрително ”, означи още Методиев във връзка подозрителното държание на Елена Йончева.
Социологическите прогнози, тиражирани през последните дни, разяснява още политологът: “Всеки се пробва да познае коя партия какъв брой депутати ще вкара в Народното събрание, а народът не се е произнесъл. Предстои забавна зима в обществено и икономическо отношение, както и акция. Нека първо минат изборите и по-късно ще забележим кой с какво ще седне на масата като резултати ”.
Той разясни и че сега сме в доста динамична конюнктура: “Аха да падне държавното управление и внезапно укрепва. Разместват се пластовете. Като общество е нужно да вървим към идващите избори с приоритет за провеждането на почтени избори. Народът ще подреди участниците и ще реши по какъв начин ще продължим като общество да се борим с рецесията ”, посочи по време на присъединяване си по Народоосвободителна въстаническа армия ТВ Калоян Методиев.
Мнението на специалиста по политически науки е, че има единствено един български политик с подготвеност и склонност да застане отпред на страната и това е водачът на Българска социалистическа партия: “Корнелия Нинова има качествата, има опциите и капацитета да ръководи ”, безапелационен бе в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия ТВ политологът Калоян Методиев, съгласно който след пет месеца българското общество ще остави Борисов зад тила си.
Тогава точно ръководителят на Българска социалистическа партия, счита Методиев, е единственият политически водач в България, който дава отговор на условията за държавен управленец и може да поеме властта, изпълнила всички условия за това: „ Първото изискване – Нинова е готова стопански, а на обществото е необходим водач, който да е квалифициран стопански. Следващият министър председател би трябвало да се занимава главно с стопанската система. На второ място – Нинова има административен опит. На трето място – тя има темперамент и воля - нещо, в което никой не се съмнява. Нинова има и политически опит, насъбран през последните години. Не на последно място - тя не е меркантилна. Говори британски и френски, което е належащо изискване за по-добра връзка на Европейско равнище и отбрана на националния интерес ”, уточни Методиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР