Политически престрелки в Северна Македония заради договора за добросъседство между

...
Политически престрелки в Северна Македония заради договора за добросъседство между
Коментари Харесай

Опозицията в РСМ стартира процедура за референдум против договора за добросъседство

Политически престрелки в Северна Македония поради контракта за добросъседство сред Скопие и София от 2017 година. Опозицията започва процедура за референдум за прекратяването му.

Бившият министър председател Зоран Заев сподели, че 75 % от жителите на РСМ поддържат съглашението с България. Той предвижда, че референдумът против Договора за добросъседство сред Скопие и София няма успее.

 

„ Няма да намерите човек в света, който да е срещу другарството, добросъседството, съдействието. Нашият македонски народ и всички етнически общности в Северна Македония няма да поддържат това ”, счита някогашният министър-председател на районен съд Македония. Според Заев поддръжка може да пристигна единствено от електората на ВМРО-ДПМНЕ, чийто водач Християн Мицкоски продължава с риториката против България.

 

Зоран Заев е оптимист, че има политическа воля за вкарването на българите в македонската конституция. Това е едно от изискванията Скопие да стартира действителни договаряния с Европейския съюз. „ Мисля, че този въпрос би трябвало да бъде решен час по-скоро. Хърватия, която е страна членка на Европейски Съюз, има 24 етнически общности в конституцията си. Ние разбираме българската конституция, тя е друга от нашата, тя е по линията на Франция, Съединени американски щати и други, а ние сме многоетническа страна ”, твърди той.

 

Постоянният докладчик на Екологичен потенциал за Северна Македония Илхан Кючюк пък изиска Скопие и София да изградят скъсаните мостовете отначало. Кючюк стана почетен лекар на Американския университет в Скопие.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР