Покрай разрастването на пандемията на COVID-19 китайски софтуерни инженери от

...
Покрай разрастването на пандемията на COVID-19 китайски софтуерни инженери от
Коментари Харесай

Европа отпуска пари за технологични фирми, борещи се с коронавируса

Покрай разрастването на пандемията на COVID-19 китайски софтуерни инженери от компанията Hanwang създадоха технология за лицево различаване на хора с маски.

© Thomas Peter Европейската комисия (ЕК) прикани стартъпи и дребни и междинни компании, които биха могли да оказват помощ със своите артикули в битката с коронавирус-пандемията, да аплайват за финансиране във идващия рунд на Европейския съвет за нововъведения (EIC).

Крайният период за подаването на приложенията е напълно скоро - 17.00 ч. (брюкселско време) в сряда, 18 март.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въпросният рунд планува финансиране в размер 164 млн. евро като няма авансово заложени тематични цели.

Повече информация по тематиката може да намерите тук.

Става дума за артикули и услуги, които може да оказват помощ за лекуването, тестванено, наблюдението и всевъзможни други аспекти, свързани с бързо разрастващата се болест.

От Европейска комисия прецизират, че канидатите, които работят в областта на ковид, ще бъдат равнопоставено оценени дружно с приложенията на компаниите от други браншове.

Въпреки това от комисията прибавят, че ще ще излязат оптимално бързо с възможните решения за грантове и комбинираното финансиране (грантове плюс финансово инвестиране) по повод коронавирус-стартъпите, а също по този начин ще обезпечат достъп до други фондове и капиталови източници.

Дори и сега Европейският съвет за нововъведения поддържа няколко стартъпа и дребни и междинни компании, чиито технологии имат връзка с настоящата пандемия и които са получили пари по време на предходни рундове.

Тук попадат EpiShuttle project, които основават профилирани технологии за уединяване на пациенти по време на епидемията с Ебола, m-TAP project, разработващ филтрираща технология за премахване на вирусен материал и MBENT project, допускащ да се следи придвижването на хората по време на епидемии, оповестяват от EIC.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР