Пожар избухна в складове за боеприпаси в поделение край град

...
Пожар избухна в складове за боеприпаси в поделение край град
Коментари Харесай

Взривове във военни складове в Украйна, хиляди са евакуирани

Пожар избухна в хранилища за муниции в отделение край град Калиновка в украинската Виницка област на 270 км западно от Киев. По първични данни огънят е провокиран от външен фактор, съобщи министър председателят на Украйна Володимир Гройсман, представен от Интерфакс.

"Засега експертите считат, че това не е самозапалване, т.е. е имало външна причина ", сподели Гройсман в ефира на телевизия "Прямий ". Въпроси от този жанр ще бъдат коментирани от способените органи, посочи той.

Според някогашния началник на украинското външно разузнаване Микола Маломуж обаче в армията на страната "просто липсва модел за гарантиране на сигурността на складовете ".

Късно нощес след пожар в отделение, ситуирано в Калиновски регион от Винницка област, започнаха детонации в локалните хранилища, където се пазят 188 000 тона муниции и разнообразни оръжия. С огъня се борят над 1200 пожарникари. Евакуирани са повече от 30 000 души.

Засега няма данни за потърпевши. В Калиновка патрулират 239 полицаи; няма и доказани сведения за мародерски прояви.

Според локални поданици, говорили пред телевизия "112 Украйна ", има "много разрушени къщи " и човешки жертви, само че спасителите оповестиха единствено за една потърпевша жена, настанена към този момент в болница, прибавя организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР