Този септември злото не се вижда, злото не се чува…

...
Този септември злото не се вижда, злото не се чува…
Коментари Харесай

Адът – това сме ние в „Мълчанието е злото“ през септември само в кината

Този септември злото не се вижда, злото не се чува… Мълчанието е злото ! Древната поговорка „ Ако не виждам злото, не слушам злото и не приказвам нищо за него, аз съм предпазен от него “ има голям брой тълкования и проявления (включително общоизвестната статуя с трите мъдри маймуни на Хидари Дзингоро), само че този септември тя е претворена на екран в най-смразяващата си версия – предвождания от виртуозния Джеймс Макавой психически трилър Мълчанието е злото.

Създаден по безпощадния едноименен филм на Kристиан и Мадс Тафдръп, Мълчанието е злото ни среща с живеещото в Лондон американско семейство Лоис и Бен Долтън и 11-годишната им щерка Агнес, които по време на почивка в Тоскана се сприятеляват с чаровна английска двойка Пади и Кира и техния глух наследник Ант. Когато след известно време британците канят американците да им гостуват в идиличното им провинциално имение, Лоис и Бен одобряват опцията да си отдъхнат от притискащите ги ежедневни паники. Но това, което стартира като мечтана отмора, скоро се трансформира в същински призрачен сън.

Трейлърът ни среща с двете фамилии и ни потапя в безгрижния живот на изолираната провинция, само че доста скоро ставаме очевидци на ужаса, криещ се под лицето на привидната идилия. С извънредно напрежение и с чувство за надвиснала покруса от първата до последната минута, Мълчанието е злото предлага незабравимо, ускоряващо пулса киноизживяване, което не се свени да разкрие някои мъчителни истини за фамилните взаимодействие и склонността ни да си затваряме очите пред лицето на злото, с цел да не обидим някого.

Режисьор и сценарист е Джеймс Уоткинс (Eden Lake, Жената в черно, Денят на Бастилията), по едноименния филм на Kристиан и Мадс Тафдръп. Продуценти са Джейсън Блум и Пол Ричи, а в функциите са Джеймс Макавой, Макензи Дейвис, Ашлин Франчози, Скут Макнейри, Аликс Уест Лефлер, Дан Хъф, Крис Хичен и други

Мълчанието е злото от петък, 13 септември, единствено в кината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР