Подут корем и газове - неприятно състояние, което сме сигурни,

...
Подут корем и газове - неприятно състояние, което сме сигурни,
Коментари Харесай

Какво да правим при постоянно подут корем и газове?

Подут стомах и газове - неприятно положение, което сме сигурни, че е сполетявало всеки. Но по какъв начин да се оправим, в случай че нещата не са еднократни, а се случват непрекъснато? Избягването на някои типове храни като пикатно и варива е вид, само че е краткотрайно решение на казуса.

Какво да вършим при непрекъснато издут стомах и газове?

Подутият стомах и газовете постоянно са породени от нередовно хранене и ястие на нездравословни храни като прекаляването с въглехидрати или люти храни. Ако ядете доста бързо и не сдъвквате задоволително хапките си, също може да получите сходни недоволства.

Традиционно е известна славата на бобовите храни, че водят до издут стомах и газове. Особено потреблението на фасул, леща или зеле. Но измежду храните, които ще ви подуят корема, са и хлябът, маята, дрождите като цяло.

Напълно допустимо е да имате издут стомах и поради запек. Това е положение, при което не можете да отделяте изпражнения постоянно и това води до дискомфорт в региона на корема, формиране и обособяване на газове и неспособност да отидете до тоалетна. Това положение е неприятно и мъчително.

Как да се оправим с казуса? Вижте в нашата изложба ТУК

Не забравяйте и че несъразмерното съществуване на газове може да е индикатор и за полипи на червата и чревна непроходимост, по този начин също и на съществуване на туморни обединения.

 стомах Thinkstock

Към галерията
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР