Прочутият американски маг Дейвид Копърфийлд е обвинен от 16 жени

...
Прочутият американски маг Дейвид Копърфийлд е обвинен от 16 жени
Коментари Харесай

16 жени, сред които непълнолетни, обвиниха Дейвид Копърфийлд в сексуален тормоз

Прочутият американски маг Дейвид Копърфийлд е упрекнат от 16 дами в полово принуждение и неуместно държание, съгласно следствие на Guardian в Съединени американски щати. 

Повече от половината обвинявания са от дами, които са споделили, че са били под 18 години по време на случаите. Някои споделиха, че са били на 15 години, макар че той може и да не e знаел възрастта им. 

Обвиненията против 67-годишния илюзионист, които той отхвърли, са от края на 80-те години до 2014 г.  и включват изказвания, че е упоил три дами, преди да има полови връзки с тях.
                             

The Guardian Съединени американски щати изследва тези изказвания като част от поредност от истории, които се основават на изявленията с повече от 100 души и правосъдни и полицейски записи. Жените, които са отправили изказвания за държанието на Копърфийлд, са го срещнали посредством работата му като един от най-успешните актьори в света. Някои от дамите споделят пред Guardian, че едвам след придвижването #MeToo са се почувствали способни да приказват за хипотетичните си прекарвания с Копърфийлд .

Запитан за изказванията, Копърфийлд отхвърли каквото и да било нарушаване.
                             

В писмени отговори юристите му заявяват пред Guardian, че той „ в никакъв случай не е работил неуместно с никого, камо ли с малолетен “. Те споделят, че „ правдивото “ изображение на Копърфийлд ще опише неговата „ добрина, свенливост и отношение към мъжете и дамите с почитание “. Отбелязват също, че Копърфийлд е първенец на придвижването #MeToo, което предизвиква дамите да излязат напред и да опишат своите истории за хипотетично принуждение.
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER
Юристите обобщават, че в предишното против него са били отправени „ многочислени погрешни изказвания “. Една от 16-те дами, Бритни Луис, стана обществена през 2018 година с обвинявания, че я е дрогирал и я е изнасилвал полово през 1988 година, когато тя е била 17-годишен модел. Копърфийлд отхвърли изказванията, които бяха оповестени в The Wrap, цифров новинарски канал, който обгръща медиите и развлеченията . Една друга жена споделя пред Guardian, че е имала сходно прекарване, като твърди, че тя и другарка са били дрогирани, и че и двамата не са могли да се съгласят, преди той да прави секс с всяка от тях.

„ Аз… в никакъв случай не бих споделила това на някого просто по този начин, в случай че не имах вяра в действителност, почтено пред Бога, че съм била дрогирана по това време “, споделя Джилиан, която удостоверява, че се е съгласила да се срещне с Копърфийлд за едно пиво през 1993 година, след една от неговите излъчвания.

Адвокатите на Копърфийлд отхвърлиха обвиняванията на Джилиан и споделят, че не са отправяни сходни искове или недоволства против него на местата, в които той е имал участия по това време. Адвокатите заявяват още, че опиатите „ не са част от неговия свят “.

 Getty Images

В други четири случая дами настояват, че Копърфийлд ги е опипвал или карал да го допират по полов метод по време на осъществявания онлайн на сцената. Три от тях са били младежи по време на хипотетичните произшествия. Членове на фамилията на едно 15-годишно момиче, които са седяли в публиката, настояват, че са били очевидци по какъв начин той опипва гърдите й.

Адвокатите на Копърфийлд споделиха, че изказванията, че Копърфийлд е докосвал дами по несъответствуващ метод, са „ освен изцяло погрешни, само че и изцяло неправдоподобни “. 38-годишният Фалън Торнтън сподели пред Guardian, че Копърфийлд стискал гърдите й, откакто я извикал на сцената по време на зрелище през януари 2014 година в казино-хотел MGM Grand. Полицията в Лас Вегас сподели пред Guardian, че е затворила случая заради „ незадоволителни доказателства “.

Адвокатите на Копърфийлд също по този начин настояват, че правоприлагащите органи по това време са споделили на екипа на Копърфийлд, че видеозаписи от представлението, на което Торнтън участва, не демонстрират той да допира „ региона на гърдите “, на който и да е участник. Нито юристите на Копърфийлд, нито полицията в Лас Вегас, нито MGM, обаче споделят обществено фрагменти от представлението с Guardian, макар настояванията.

 Getty Images

MGM, конгломератът за развлечения и игри, където Копърфийлд постоянно играе от 2000 година насам, отхвърли да разяснява хипотетичния случай от 2014 година или други обвинявания против Копърфийлд.

Разследването на Guardian акцентира общи тематики измежду обвиняванията: няколко дами настояват, че Копърфийлд им е заречен да им помогне с кариерата им в моделството или развлекателната промишленост и че се е опитал да поддържа контакт с тях и родителите им.

 Getty Images

Жена на име Карла, твърди, че след среща с Копърфийлд на едно от неговите представления през 1991 година, когато тя е на 15 години, той стартира да й звъни късно през нощта . Карла признава, че той й изпраща дарове и билети за неговите представления. След като тя навършва 18 години, тя споделя, че са правили секс по взаимно единодушие .

Адвокатите на Копърфийлд не оспориха, че магьосникът е познавал тийнейджърката и споделиха, че са имали изцяло законна и по взаимно единодушие връзка, траяла четири години. Адвокатите споделиха, че той „ изрично отхвърля каквото и да е съмнение за «некоректно държание “.
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER
Отделно, Копърфийлд беше подложен на инспекция поради връзката си с Джефри Епщайн, обвинявания трафикант на деца за секс, който се самоуби в пандиза през 2019 година

Копърфийлд беше измежду високопоставените персони, посочени в обвързваните с Епщайн правосъдни документи, които бяха разпечатани през януари. Включването на името на Копърфийлд не значи, че той е направил закононарушение . Според една клетвена декларация Копърфийлд попитал една жена – която, както по-късно стана ясно, била една от жертвите на Епщайн – дали е „ наясно, че на девойки се заплаща, с цел да намерят други девойки “ за Епщайн.

 Getty Images

Неговите юристи казават пред Guardian, че Копърфийлд е чул „ слух “ за това, само че не е имал „ познание или разбиране, че се случва нещо неправилно “. Неговите юристи също споделиха, че не е видял „ никаква причина да се свърже с правоприлагащите органи или да повдигне въпроса с други “, откакто дамата, която той попита, не изрази никакво безпокойствие. Епщайн, споделиха юристите, не е човек, с който Копърфийлд постоянно поддържа връзка.

„ Нашият клиент не знаеше за ужасяващите закононарушения на Епщайн “, споделиха юристите му. „ Както останалия свят, той научи за това от пресата. “
                             

Илюзионистът разгласи с фанфари през октомври 2023 година, че се сплотява с световната благотворителна организация Save the Children за комплицирано шоу, планувано за февруари 2024 година, което ще накара луната да „ изчезне “.

Партньорството беше оповестено в шоуто Today на NBC и Save the Children издаде известие за пресата, в което приветства съдействието им, като сподели, че „ посланието на Копърфийлд за позитивност и пристрастеност за подкрепяне на деца по света са идеално допълнение към сложната работа, която вършим всеки ден “.

Но илюзията не се случи през февруари, както беше планувано. Save the Children, които отстраниха известието си от уеб страницата си, потвърдиха пред Guardian, че партньорството им с Копърфийлд е завършило на 4 януари 2024 година Това беше един ден откакто името на Копърфийлд беше упоменато в незапечатаните правосъдни протоколи, свързани с Епщайн. Save the Children отхвърли да разяснява дали публикуването на документите на Епщайн стои зад решението им да приключи партньорството.
 image2_16x9.png Хороскопът за МАЙ: време за прекарвания, пристрастености и непредвидени обрати На фокус
В своя акаунт в Instagram Копърфийлд разгласява на 29 февруари, че към момента ще накара луната да изчезне. „ Някои готини нови разработки лишават в допълнение време. “
                             

Адвокатите на Копърфийлд споделиха, че той приема „ неоснователните офанзиви “ против репутацията му доста съществено и че се надява партньорството му със „ Спасете децата “ да продължи още веднъж в бъдеще.

Неговите юристи прибавиха, че клиентът им в никакъв случай не е бил упрекнат в закононарушение.

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР