Ето, че топлите летни дни са на прага ни. Това

...
Ето, че топлите летни дни са на прага ни. Това
Коментари Харесай

Безопасността преди всичко: За какво да следим на етикета на слънцезащитните продукти?

Ето, че топлите летни дни са на прага ни. Това значи едно - нараснало внимание във връзка с слънцето. Въпреки че слънцезащитни артикули не би следвало да се употребяват единствено и само по време на най-топлия сезон, въпреки всичко точно през лятото ние сме склонни да обръщаме повече внимание на този аспект от грижата за кожата. 

С толкоз доста слънцезащитни артикули на пазара, може да бъде предизвикателство да разберете кой е най-хубавият за отбрана на кожата на вашето семейство.
 Ето по какъв начин да подготвим кожата си за лятото  Ето по какъв начин да подготвим кожата си за лятото  Ето по какъв начин да подготвим кожата си за лятото  Ето по какъв начин да подготвим кожата си за лятото
Ето какво би трябвало да търсите на етикета на продукта, когато купувате слънцезащитен крем това лято:
Терминът " необятен набор "
Слънцето излъчва както ултравиолетови A (UVA), по този начин и ултравиолетови B (UVB) лъчи. И двете са нездравословни и играят роля в образуването на рак на кожата. UVA лъчите способстват за ранното стареене на кожата, до момента в който UVB лъчите могат да причинят слънчево изгаряне.

Слънцезащитните кремове с необятен набор оказват помощ за предотвратяване от UVA и UVB лъчи.
SPF 30 или по-висок
SPF (слънцезащитен фактор) на слънцезащитните артикули демонстрира каква част от слънчевите UVB лъчи филтрира слънцезащитните артикули. SPF 15 филтрира 93% от UVB лъчите, до момента в който SPF 30 филтрира 97%. SPF 50 филтрира 98%. Без значение какъв брой висок е факторът, някои UV лъчи въпреки всичко минават.

Американската академия по дерматология предлага потреблението на слънцезащитен крем с SPF 30 или по-висок.
Колко време слънцезащитният крем е водоустойчив
Водоустойчивите слънцезащитни артикули би трябвало да показват какъв брой дълго са ефикасни при плуване или изпотяване (40 или 80 минути въз основа на тестване), преди да се наложи да ги нанесете още веднъж върху кожата.
Слънцезащитните артикули не могат да претендират, че обезпечават слънцезащита за повече от 2 часа без наново нанасяне или че обезпечават отбрана незабавно след нанасяне. Термините „ водоустойчив “ или „ резистентен на пот “ върху слънцезащитни артикули би трябвало да поставяте под подозрение. Тези изказвания не са позволени върху етикетите на слънцезащитните артикули във всички страни, защото са подвеждащи - всички слънцезащитни артикули в последна сметка се отмиват.  Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Списъкът на съставките
Има два съществени типа слънцезащитни продукти на пазара: физически и химически.
Физическите слънцезащитни артикули стоят върху кожата ви и работят като щит против слънчевите лъчи. Съставките включват титанов диоксид, цинков оксид или и двете. Химическите слънцезащитни артикули всмукват слънчевите лъчи. Активните съставки включват оксибензон, авобензон, октизалат, октокрилен, хомосалат или октиноксат. Бележка по отношение на сигурността на продукта
Изследванията за безпопасност разглеждат какъв брой от химикалите в слънцезащитните артикули се всмукват в тялото и по какъв начин могат да повлияят на тялото. Ако желаете да избегнете въпросните химикали, до момента в който не бъдат налични повече данни от проучвания, изберете физически слънцезащитен крем, който употребява титанов диоксид, цинков оксид или и двете.
 Как слънцето унищожава косата ви (и какво да извършите, с цел да я спасите)  Как слънцето унищожава косата ви (и какво да извършите, с цел да я спасите)  Как слънцето унищожава косата ви (и какво да извършите, с цел да я спасите)  Как слънцето унищожава косата ви (и какво да извършите, с цел да я спасите)
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР