Почти 60 на сто от хората в Русия настояват за

...
Почти 60 на сто от хората в Русия настояват за
Коментари Харесай

Мнозинството руснаци искат големи политически промени, но не и смяна на Путин

Почти 60 на 100 от хората в Русия упорстват за решителни промени в страната, а множеството от тях сочат като основно изискване съществени промени в политическата система, разяснява "Ведомости " данни от взаимно изследване на Московския център "Карнеги " и центъра "Левада ".

Делът на жителите на Русия, искащи решителни промени в страната си, е повишен за две години от 42 на 59 %, демонстрират резултатите от анкетата. За незначителни промени се афишират 31 на 100, а 8 % не желаят никакви.

Според 53 на 100 от участниците мечтаните промени са вероятни единствено при съществени промени в политическата система, а 34 на 100 са съгласни на промени при опазване на сегашната система.

Този резултат не е симптом за цялостна подготвеност на съветското население за промяна на властта, само че значи, че в обществото пораства неодобрение. Нагласите от този жанр все по-често ще избиват на открито, в това число като протестни акции, предвижда отчет въз основа на анкетата.

Сред тези, които минимум желаят промени, интервюираните показват държавните чиновници и бюрократите - 69 на 100 от запитаните, олигарсите и едрия бизнес - 67 на 100, президента Владимир Путин и обкръжението му - 25 %.

Едва 16 на 100 от запитаните считат, че Путин може да предложи прелъстителен проект за промени, 9 на 100 имат вяра, че може да го направи водачът на съветските либералдемократи Владимир Жириновски, а 5 % - комунистическият лидер Генадий Зюганов. По 3 % виждат в тази роля опозиционера Алексей Навални и министъра на защитата Сергей Шойгу.

Участниците означават като най-необходима смяна в Русия да се вдигнат заплатите и виталното ниво - 24 на 100 от гласовете. На второ място се показва промяна на държавното управление и президента - 13 на 100.

Авторитетът на властта в Русия пада, а разкошът, в който живеят висшите служители, чиновниците от държавните корпорации и прословутото "президентско обграждане ", стартира да нервира от ден на ден хора, установяват създателите на отчета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР