Почистването е една от основните стъпки в грижата за кожата.

...
Почистването е една от основните стъпки в грижата за кожата.
Коментари Харесай

Ефективни начини за почистване на порите на лицето

Почистването е една от главните стъпки в грижата за кожата. Но от време на време елементарното измиване не е задоволително: по лицето се появяват черни точки и кожата се нуждае от изцяло разчистване на порите.

Защо порите на кожата се запушват?
Как запушвате порите си без да знаете
Лицето и външният ни тип са част от всяка полемика за хубост. Когато не се грижим за кожата си, или вършим неправилните неща, без да о...
Прочети повече
Порите са дребни отвори в кожата, формирани от космените фоликули. Каналите на потните и мастните жлези навлизат в порите. Прахът, непотребният себум, остатъците от грим и мъртвите кожни кафези могат да запушат порите и да доведат до черни точки. Най-често се образуват по носа, бузите и брадичката: нормално в тези области порите са леко разширени и по-податливи на замърсяване. Най-често черни точки и разширени пори се срещат при хора с мазна и комбинирана кожа.

Защо се появяват черни точки:

Храната. Това е една от най-честите аргументи за този проблем: огромно количество елементарни въглехидрати, бързо хранене, мазни и пикантни храни способстват за нарушение на метаболитните процеси в кожата. В резултат на това: мазната кожа се усилва, появяват се акне, порите, запушени със себум, се уголемяват и стават елементарно забележими.

Неправилно разчистване. Често повода за появяването на черни точки и обриви е неприятното разчистване на кожата. Остатъците от грим последователно се натрупват вътре в порите и предизвикат образуването на комедони.

Хормонални промени в тялото. Всякакви съмнения на хоромоните се отразяват на общото положение на кожата. Те могат да причинят нараснало омазняване в Т-зоната и да доведат до бързо задръстване на порите.
Забравете за тези нездравословни привички, тъй като те уголемяват порите на лицето
И сами знаете, че лицето е визитката на всеки човек и ние би трябвало наложително да поставяме грижи за тази част от тялото си. Колкото и кл...
Прочети повече
Ефективни способи и средства за разчистване на порите

За разчистване на порите първо би трябвало да ги отворите: тази подготовка ще помогне бързо и елементарно да премахнете замърсяванията. Най-лесният метод да отворите порите с пара. В козметичен салон за такива цели се употребява специфичен уред, само че има и по-прости способи, които ще ви бъдат потребни вкъщи. За да отворите порите, би трябвало да почистите кожата от декоративната козметика и по-късно да нанесете специфична маска за пара или да задържите лицето си над купа с гореща вода (5-7 минути са задоволителни за това). Но даже и след постоянен душ порите са задоволително отворени, с цел да продължите към идващите стъпки.

Стъпка 1: Затопляща маска. Безводната маска от естествена глина дейно затопля кожата и отваря порите. Специалната формула бързо всмуква прахови частици, непотребен себум и разнообразни замърсявания, съвършено почиства лицето.

Стъпка 2: Охлаждаща маска. Гел маската обезпечава видим охлаждащ резултат, оказва помощ за свиване на авансово почистените пори. Интензивно овлажнява и освежава кожата.

Благодарение на тази грижа порите се почистват елементарно от черни точки, усъвършенстват се тенът и микрорелефът. В резултат на това кожата наподобява по-добре поддържана и сияйна без спомагателни старания.
За да заблести лицето ви: Как вярно да го почистите
Почистването е значима стъпка в грижата за кожата на лицето, макар че доста хора го подценяват. Етап 1 Кожата на лицето би трябвало да с...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР