Вдовицата на покойния княз Кардам Търновски – княгиня Мириам, бе

...
Вдовицата на покойния княз Кардам Търновски – княгиня Мириам, бе
Коментари Харесай

Вдовицата на княз Кардам поискала разрешение от Симеон II да се омъжи отново

Вдовицата на починалия княз Кардам Търновски – княгиня Мириам, бе в България по Великден, с цел да участва на полагането на останките на починалия си брачен партньор в параклиса в двореца „ Врана “ в София. Визитата ѝ у нас бе шумно отразена от испанските медии, впечатлени, че е пристигнала на заравяне на първия си брачен партньор, въпреки още веднъж да е омъжена жена.

Понастоящем овдовялата испанска благородничка е хашемитска принцеса, откакто е сключила скрито брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II – принц Гази бин Мохамед. Световните издания дефинират сватбата за една от най-неочакваните за всички времена.

60-годишната някогашна снаха на Симеон Сакскобургготски не крие, че единствено ден преди втората си венчавка, състояла се в Йордания, отишла на мемориала, отдаден на починалия ѝ брачен партньор княз Кардам Търновски, който се намира там.

 Мириам с принц Гази бин Мохамед

Тя била с двете им деца. Вероятно му е поискала амнистия и позволение да продължи пътя си напред, разясняват всемирски хроникьори. Сватбеното празненство с принц Гази бин Мохамед, който е с 3 години по-млад от Мириам, минало при строга защита. Той е 18-и подред в наследяването на йорданския престол и е от най-приближените лица на краля. Освен това е негов консултант по религиозните и културните въпроси, както и регент на трона в негово отсъсвие.

Гази бин Мохамед е внук на крал Талал ал Абдула II и наследник на принц Мохамед бин Талал. Хашемитската династия се счита за директен правоприемник на пророка Мохамед. Съпруг №2 на княгиня Мириам е роден на 15 октомври 1966 година Професор е по философия. Завършил е най-престижните университети в Принстън, Кеймбридж и Кайро. От първата си брачна половинка има 4 деца.

Мириам пък е майка на двама синове от взаимния си живот с Кардам – Борис Търновски и Белтран. Княз Кардам умря на 7 април 2015 година след седем години в будна кома в мадридската болница „ Санчинаро “. Там той се озова след трагична злополука на 15 август 2008 година Тогава със брачната половинка му пострадаха тежко, откакто колата им излетя от пътя и се заби в дърво.

Испанската хубавица се дами за българския престолонаследник през 1996 година Венчавката се прави в православната черква „ Св. св. Андрей и Димитър “ в Мадрид. Кардам и Мириам стават родители на двама синове. Малкият Белтран е физик и се занимава с проучване на климатичните промени на планетата. По-големият му брат Борис се явява престолонаследник след гибелта на татко си. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР