По време на продължаващото вече 2 години онлайн обучение в

...
По време на продължаващото вече 2 години онлайн обучение в
Коментари Харесай

Даниел Парушев: Успехът на студентите се е повишил, но това изобщо не са реални резултати

" По време на продължаващото към този момент 2 години онлайн образование в университетите триумфът на студентите, получаващи стипендии, се е нараснал от 5.40 на 5.70, само че това въобще не са действителни резултати. " Това разяснява ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) Даниел Парушев пред " СЕГА ".

Според него качеството на образованието сега надалеч не е толкоз положително, колкото при присъствените лекции.

" Едно е да си у дома и да разполагаш с всевъзможни запаси и интернет, напълно друго - в аудиторията без сходни " помощници ", сподели Парушев.

Преди дни от НПСС изпратиха позиция до министрите на опазването на здравето и образованието, а в нея декларират, че са обезпокоени от прекомерно дълго продължаващото образование в електронна среда и настояха страната да вземе навременни и гъвкави ограничения аудиториите да бъдат още веднъж цялостни.

Тревожното е, че болшинството и от студентите, и от преподавателите към този момент привикнаха с онлайн образованието и не желаят да се връщат в аудиториите. Естественото им място обаче е точно в университетите ", съобщи ръководителят на НПСС.

От НПСС считат, че сегашните условия за съществуване на " зелен документ " у студентите като изискване да учат присъствено са неизпълними за огромен брой висши учебни заведения - освен поради ниския % имунизирани младежи (около 30%), само че и поради големия им брой в някои вузове.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР