По време на отчета за финансовите резултати в периода на

...
По време на отчета за финансовите резултати в периода на
Коментари Харесай

Хората прекарват 24% повече време в Instagram благодарение на ИИ-алгоритмите в Reels

По време на доклада за финансовите резултати в интервала на първото тримесечие изпълнителният шеф на Meta Марк Зукърбърг и финансовият шеф Сюзън Ли оповестиха, че потребителите на Instagram прекарват 24% повече време в платформата – индикатор, който се е повишил след появяването на раздела за къси клипове Reels с препоръчващи логаритми, основани на изкуствен интелект.

Ръководството на компанията сподели, че е предостатъчно от резултата, който разделът Reels има във връзка с ангажираността в Instagram – потребителите се влюбиха в късия видео-формат и броят на техните повторни изявления се удвои през последните шест месеца. Г-жа Ли не отговори на въпроса дали разделът Reels е имал същото влияние върху Фейсбук, макар че преди този момент означи, че и там е оказал помощ за увеличение на ангажираността на потребителите.

За страдание, увеличението на ангажираността в Instagram, провокирано от раздела Reels и неговите логаритми за рекомендации, не оказа помощ на компанията да усили приходите си – в действителност, по-кратките клипове понижиха относителното време, което потребителите прекарват в Stories и главната емисия. От друга страна, потребителите започнаха да прекарват повече време в приложението, което значи, че има евентуална опция за растеж на приходите: до края на тази година или началото на идната година Reels дава обещание да стане „ финансово безпристрастен “, с което компанията се надява приносът на секцията да стане позитивен.

Това няма да е елементарно за реализиране и ще изисква известна работа върху продукта, с цел да се дефинира верният модел за обезпечаване на доходи от къси видеоклипове, защото те са „ структурно разнообразни “ от съществуващите видове наличие на Instagram. В тази връзка, компанията към момента не вижда благоприятни условия за определяне на финансов паритет на Reels с изявленията в емисията и Stories, само че управлението към момента е решително, че късите видеоклипове в последна сметка ще се трансфорат в основен източник на монетизация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР