По-скоро е инцидент това, че руски изтребител свали американски разузнавателен

...
По-скоро е инцидент това, че руски изтребител свали американски разузнавателен
Коментари Харесай

Керемедчиев: Сваленият американски дрон е инцидент, Русия не търси пряка конфронтация

По-скоро е случай това, че съветски изтребител смъкна американски разследващ дрон. Пентагонът го дефинира като непрофесионални дейности на съветски бойни водачи. Руският дипломат в Съединени американски щати пък споделя, че е просто случай въз основа на некоординирани дейности. И двете страни не насочат обвинявания една към друга. Смятат го за случай, който обаче рано или късно щеше да се случи. Черно море е гореща точка на прикосновение сред Русия и Съединени американски щати. Русия не търси директна борба с НАТО, не считам, че е удар против Съединени американски щати. Това сподели за " Твоят ден " дипломатът Милен Керемедчиев.

 

По думите му Русия счита територията към Крим за съветска територия, до момента в който интернационалната общественост не счита по този начин. " Миналата година имаше същия проблем с английския унищожител. Русия работи извънредно нападателно, с цел да покаже, че това е тяхна територия. Според мен има вреди и по дрона, и по самолета. Ако смятаха, че е умишлена провокация, Съединени американски щати нямаше да пропуснат да употребяват в реториката си да го подчертаят, тъй като ще дойдат доста добре за американската дипломация, отправяйки обвиняване, че Русия атакува разследващи средства на НАТО ", съобщи той.

 

Според него този вид конфликти се случват при доста малко пространство на маневриране. " Дронът се е доближил прекалено много до изтребителя. Събирането на информация от такива дронове е доста значимо за Украйна, само че и доста сензитивно за Русия. Инциденти ще има и за в бъдеще, поради дребния периметър ", уточни Керемедчиев. 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР