По-рано през днешния ден Григор Димитров остана на крачка от

...
По-рано през днешния ден Григор Димитров остана на крачка от
Коментари Харесай

Григор и Хуркач оказаха съпротива на титулуван тандем, но не успяха да поднесат изненада



По-рано през днешния ден Григор Димитров остана на крачка от това да реализира победа над международния №5 Стефанос Циципас, а след това излезе и за дуела си от втория кръг на конкуренцията при тандемите, където си партнира един до друг с Хуберт Хуркач. За страдание, българо-полската двойка не съумя да се опълчи сполучливо на някогашните №1 в света и носители на купа от Шлема - Никола Мектич и Мате Павич, заради което бе надиграна в поредни сетове - 5:7 5:7.

Опитът на хърватското дуо си пролича още от първите минути на дуела. Те сервираха изцяло безпогрешно и с лекост покриваха мрежата, а уинърите от тази част на корта не спираха да се натрупат в техния актив. Димитров и Хуркач обаче съумяха да останат равностойни на именитата двойка и даже отразиха три следващи брейкбола в петия гейм след чудесни изяви на нашето момче наоколо до филето. Паритетът остана недокоснат до 5:5, само че тогава някогашните №1 покачиха неимоверно равнището си и провокираха грешки от противниковата страна, с цел да осъществят брейк в последния вероятен миг, подсигурил им триумфа в откриващата част.

Вторият сет също започва равностойно, като с всяка минала минута двамата някогашни представители на топ 10 поединично посочваха все по-добро сработване. Това се отрази и на резултата, защото в средата на частта те се възползваха по съвършен метод от пропуските на олимпийските първенци, с цел да пробият съперниковото подаване за първи път и да поведат с 4:2. Фаворитите обаче неотложно стабилизираха представянето си и това в комбиниране с неубедителното показване на родния ни представител от сервис линията докара до мигновен рибрейк за 4:4.

Началният удар на Димитров продължи да носи проблеми на българо-полския дует, защото плитките му подавания биваха безмилостно наказвани от съперниците и напълно скоро още веднъж се стигна до пробив в сервис гейма на българина, като този път той приближи Мектич и Павич единствено на крачка от крайната победа, която стана факт след следващото безапелационно извоювано подаване от хърватите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР