По-рано някои тестери на Windows 11 получиха актуализация на подсистемата

...
По-рано някои тестери на Windows 11 получиха актуализация на подсистемата
Коментари Харесай

В Windows 11 вече могат да се редактират снимки и видеоклипове чрез Android-приложения

По-рано някои тестери на Windows 11 получиха актуализация на подсистемата Windows Subsystem for Android с функционалността за общ достъп до потребителска директория. В своя блог разработчиците описаха, че актуализацията 2305.40000.4.0 ще вкара тази функционалност, както и някои свързани със сигурността настройки, за всички участници в програмата Windows Insider.

Общият достъп до потребителски папки ще ви разреши да качвате фотоси или да редактирате видеоклипове благодарение на Android-приложенията от вашия компютър. Функцията ще бъде задействана по дифолт за потребителите на предварителната версия на подсистемата Windows Subsystem за Android и може да бъде деактивирана от настройките на подсистемата. Ако общият достъп до директория бъде включен, в потребителския профил пътят в Windows ще наподобява по този начин: „ C:Users “, а в подсистемата ще наподобява по този начин: „ /sdcard/Windows “. Общият достъп ще бъде стеснен единствено до потребителските папки на Windows, в това число и директориите за документи, фотоси и видео. Системните папки на Windows, външните устройства или папки с програмни файлове няма да се поддържат. Някои видове файлове, като.exe, също ще са блокирани за шерване.

Разработчиците означиха, че с цел да обезпечат дискретност, приложенията ще изискат позволение за достъп до файловете и досиетата. В този случай, разрешението може да бъде отнето когато и да е от настройките на програмата. Windows ще сканира всички Android приложения по време на инсталацията на Microsoft Defender, с цел да предотврати изтеглянето на злотворен програмен продукт. Новата актуализация също усъвършенства съвместимостта с Wi-Fi API. Linux ядрото и самата подсистема са получили актуализации за сигурност, а съставният елемент Chromium WebView е обновен до версия 113.

Като се има поради, че Microsoft към този момент пусна функционалността във всички канали на Windows Insider, поддръжката на общ достъп до файлове евентуално ще бъде пусната за всички консуматори на Windows 11 през идващите седмици.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР