По обвинение на Окръжна прокуратура – Монтана Вл. Еремиев (на

...
По обвинение на Окръжна прокуратура – Монтана Вл. Еремиев (на
Коментари Харесай

Акушер-гинеколог отива на съд за нарушения, довели до смъртта на бебе при раждане

По обвиняване на Окръжна прокуратура – Монтана Вл. Еремиев (на 60 години) е предаден на съд за осъществено от него закононарушение по член 123, алинея 1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Обвиняемият Еремиев упражнявал лекарска специалност в поделение по акушерство и гинекология в МБАЛ „ Света Петка “ АД – гр. Видин. На 27.01.2017 година в болничното заведение постъпила бременна жена с недоволства от болки в корема, чийто термин за раждане бил след два дни. Тя била прегледана от обвинения Еремиев посредством видеозон, който решил, че същата би трябвало да бъде отведена в родилна зала. При това той не направил диагностично-терапевтичен проект и не определил следващо държание по отношение на идното раждане.

В качеството на водещия раждането доктор, Еремиев позволил немарливо осъществяване на здравната специалност, вследствие на което предизвикал гибелта на плода на родилката. Обвиняемият не провел нужните прегледи за изясняване на акушерския статус на родилката, тоновете на плода не били проследявани в динамичност с акушерски екран, каквато е рутинната процедура, а били слушани еднократно. Освен това той бил задължен, при патологично раждане или нужда от секцио цезареа, да се съветва с шеф АГО или негов заместител, което също не било направено.

Когато детските сърдечни тонове почнали да падат до 90-100 удара в минута Еремиев, вместо да приложи единствения верен за случая способ „ Форцепс “, разпоредил включване на родилката на система с „ Окситоцин 10Е “ и траял раждането по погрешен, с оглед съответните условия, метод – посредством „ способа на Кристелер “. По този метод той лишил възможностите на родилката да роди жив, въпреки и асфиктичен плод.

Вследствие на това в 23:15 ч. дамата родила мъртъв плод от мъжки пол, с тегло 3100 грама и растеж от 51 сантиметра. Извиканите експерти от лечебното заведение провели реанимационни мероприятия, които не дали резултат.

Съпругът на родилката е подал тъжба в прокуратурата във връзка със гибелта на плода на жена си и след извършено следствие е бил направен обвинителен акт против Вл. Еремиев.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР