По наша информация предложението на Париж е съгласувано по комуникационни

...
По наша информация предложението на Париж е съгласувано по комуникационни
Коментари Харесай

Опозицията в Македония иска Ковачевски да отхвърли френското предложение

„ По наша информация предлагането на Париж е в съгласие по информационни канали с Министерството на външните работи в (Република Северна) Македония, т.е. Ковачевски го е одобрил преди формалното му изпращане. Предложението за разрешаване на разногласието е доста по-лошо за (Република Северна) Македония от всички предходни оферти. Това предложение значи асимилация и насилствена българизация на македонците, в случай че желаеме да влезем в Европейски Съюз “, споделят в изказване през днешния ден от ВМРО-ДПМНЕ, представено от Българска телеграфна агенция.

Според опозиционната партия, приемайки това предложение, СДСМ и ДСИ нанасят трайни вреди на (Република Северна) Македония, а министър председателят Димитър Ковачевски не би трябвало да чака и ден „ и още през днешния ден да отхвърли предлагането “.

От опозицията питат дали повода за мълчанието на държавното управление по това предложение се дължи на обстоятелството, че към този момент са го приели и приканват държавното управление обществено да изразят позицията си.

„ ВМРО-ДПМНЕ за следващ път акцентира, че отхвърля това предложение и няма да поддържа решение, което е в ущърб на македонските ползи. Нека се проведат изборите, с цел да могат хората да решат по отношение на предлагането на Франция и по какъв начин да действат със страната. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР