По-малко от месец след като обяви кампанията по събиране на

...
По-малко от месец след като обяви кампанията по събиране на
Коментари Харесай

БЧК Шабла спря събирането на дарения за бежанците `поради отпаднала необходимост` |

По-малко от месец откакто разгласи акцията по събиране на дарения за бежанците от Украйна, БЧК в Шабла приключи акцията " заради отпаднала нужда ".

На 1 март общинската организация на Червения кръст провежда набирането на пакетирани храни със период на валидност поне един месец - консервирани или вакуумирани, минерална вода, облекла, спално долни дрехи и одеяла. Уточнено бе, че даренията ще се одобряват от идващия ден - 2 март. 

" Поради отпаднала нужда приключва събирането на дарения за бежанците от Украйна. Даренията към този момент са потребление по предопределение. При възникването на нужда, ще се провежда нова акция ", гласи скромна публикация на Общински съвет на БЧК, оповестена в общинския вестник " Изгрев " на 26 април 2022 година

" Кампанията бе проведена редом с регионалния съвет в Добрич, само че заради неналичието на хора в потребност спряхме акцията в Шабла. Каквото имаше, го предоставихме ", изясни Тодор Димитров от " Хуманитарни помощи " в града пред OFFNews. 

Той добави, че не е належащо да се натрупат храни и облекла, защото за някои от тях има период на валидност и също така не е ясно какви ще са потребностите в бъдеще. Но имат подготвеност още веднъж да се включат, когато това е належащо. Кампанията е почнала поради опашките от коли по границата, а в този момент бедстващи просто нямало.

Според Димитров сега в село до Шабла са настанени девет души - шест деца и трима възрастни. В друго село има двама души в къща за посетители.

" Те не са бедстващи. Хората там се грижат за украинците ", уточни Тодор Димитров. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР