По-късно днес милиардерът Джеф Безос ще излети с ракетата „Ню

...
По-късно днес милиардерът Джеф Безос ще излети с ракетата „Ню
Коментари Харесай

Историческият полет на Джеф Безос: Какво ще промени туризмът в Космоса?

По-късно през днешния ден милиардерът Джеф Безос ще излети с ракетата „ Ню Шепърд “ на компанията „ Блу Ориджин “ на къс суборбитален полет към Земята.

Дългоочакваното събитие ще бележи нова стъпка в историята на космонавтиката.

18-метровата ракета ще изведе на височина от близо 100 км над Земята капсула с четирима пасажери. Полетът ще продължи общо 11 минути, като за три-четири от тях пасажерите ще бъдат в безтегловност.

На борда ще бъдат Джеф Безос и брат му Марк. Другите галактически туристи са най-старият и най-младият гражданин на планетата ни, изхвърчали до ръба на Космоса.

Това са 82-годишната авиаторка и кандидат-астронавт Уоли Фънк и 18-годишният Оливер Дамен от Нидерландия. Преди него най-младият космонавт е бил руснакът Герман Титов, който лети в Космоса едвам 25-годишен.

Датата на полета не е определена инцидентно – на този ден преди 52 години Нийл Армстронг прави първите крачки на Луната.

„ Всеки галактически полет е достижение за науката и технологиите “, безапелационна е проф. Йорданка Семкова от Българска академия на науките.

„ Тези астронавти несъмнено ще видят същите прелестни гледки, на които се радват жителите на Международната галактическа станция. Те ще изпитат същите претоварвания и безтегловност, същите чувства, които са любопитни и необикновени за всички нас, земните хора “, сподели Семкова.

Въпреки това Семкова счита, че галактическият туризъм няма да е толкоз известен и на ниска цена в идващите години.

„ От всички полети има изгода за науката, тъй като във всеки идващ полет се ползват нови развития – и научни, и софтуерни. Тези полети отварят взор към Космоса и ентусиазират младежите “, сподели Семкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР