По думите му основните пътни артерии са добре почистени и

...
По думите му основните пътни артерии са добре почистени и
Коментари Харесай

Терзиев: В почти всеки квартал има проблем с тока, всички екипи са на терен

По думите му главните пътни артерии са добре почистени и проходими.

" Сега се влиза в кварталите, интензивно се почистват спирки и подлези. Апелирам жителите да почистят към блоковете, а комерсиалните обекти да почистят пред магазините, обстановката е под надзор. Във всеки един квартал има някакъв проблем с тока поради изпочупените дървета. В непрестанна връзка сме с районните кметове, с електроразпределителните сдружения, всички екипи са на терен ".

Той разясни, че се прави всичко допустимо да бъде възобновено електрозахранването.

" Седи на дневен ред да се преразгледа цялата система, по която се маркират рискови дървета, какво се прави с тях, имаме случаи на паднали дървета и без сняг при малко по-силен вятър - там ще създадем корекции въз основата, на всичко, което се е случило последните месеци.

Кметът няма информация за лечебни заведения без ток. 

Градският превоз се движи обикновено при зимни условия.

" Има проблем с една линия на трамвай , там има заместващ превоз. Фокусът ни беше огромните пътни артерии, в този момент минаваме към дребните улици. Не ми е докладвано да има потърпевши хора, само че моля всички да бъдат деликатни, тъй като се усилва вятърът и при тежи натежали клони ще сътвори спомагателни рискове ".

 

" Близо 15 часа натоварен снеговалеж в София. Благодаря на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до този миг не стопират работа и не престават да почистват снега, да отстраняват паднали дървета и да реагират на стотици сигнали. Към този час спешните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които основават усложнения при напредването, а сигналите за тях са над 1000. Тази заран разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на казуса с падналите дървета ", написа по-рано през днешния ден във Facebook кметът на София Васил Терзиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР