По-добре късно, отколкото никога. Комисията за защита на личните данни на

...
По-добре късно, отколкото никога.
Комисията за защита на личните данни на
Коментари Харесай

Дания забранява на местните училища даизпращат данни към Google

По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай.

Комисията за отбрана на персоналните данни на Дания издаде възбрана за изпращане на данните на локалните възпитаници към сървърите на Гугъл посредством Chromebook компютрите и услугите на Workspace, предава Bleeping Computer. Настоящето решение на организацията се явява реакция на тъжба, изпратена от тях преди четири години от страна на локален деятел. Той е повдигнал въпроса пред организацията, потвърждавайки, че този развой се прави безотговорно и без мисъл за евентуалните опасности, свързани със корист, които биха зародили в бъдеще. Агенцията е взела решение, че сегашния метод за пращане на данни не дават отговор на юридическите условия, заради изложените преди аргументи. Нейно следствие открило, че Гугъл употребява данните за „ лични цели “. Това влиза в нарушаване на европейските правила за отбрана на персоналната информация.

Вследствие на решението, организацията задължава просветителните институции във всичките 53 общини в страната да създадат съответни промени.

Тези институции ще би трябвало да прекратят процесите на трансфер на персонални данни към Гугъл. Ако това се постанова, то да изискват юридическа аргументация за потребността от този развой. Освен това, те ще би трябвало да проучват и съответно документират по какъв начин биват обработвани данните преди да се качат към Гугъл Workspace. И на трето място: да се уверят, че компанията не обработва данните, които получава за несъгласувани цели. За възможно се смята потреблението на данните на обучаваните за доставянето на просветителни услуги, доставяни от Workspace. А също по този начин обезпечаването на по-голяма сигурност и надеждност на услугата или за основаването на по-добри услуги и характерности.

Bleeping привеждат утвърждението на мнозина, освен в Дания, на решението на организацията. Други обаче акцентират обстоятелството, че ѝ е лишило повече от четири години да се произнесе по проблема. Не е и напълно ясно по какъв начин тъкмо локалните общини ще изпълнят условията без на процедура да забранят потреблението на двата продукта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР