На 91-годишна възраст почина Кънчо Матев, първи и дългогодишен директор

...
На 91-годишна възраст почина Кънчо Матев, първи и дългогодишен директор
Коментари Харесай

Почина първият директор на езиковата в Стара Загора

На 91-годишна възраст умря Кънчо Матев, първи и дълготраен шеф на Гимназията с преподаване на непознати езици „ Ромен Ролан " в Стара Загора. Тъжната новина за уважавания и прославен учител, почетен жител на Стара Загора стана известна през днешния ден, оповестяват от пресцентъра на общината.

Вдъхновяван и радван от общуването с обичаните си възпитаници, Кънчо Матев се беше зарекъл да дочака в положително здраве 100-годишния си празник, само че ориста реши друго. Последна респект към неуморимия будител ще бъде отдадена на 14 май, вторник. Поклонението е планувано от 10.00 до 11.30 часа във фоайето на Държавна опера – Стара Загора.

Възпитаниците на едно от най-авторитетните образователни заведения под липите, каквото е ГПЧЕ „ Ромен Ролан ", ще запазят вечно загатна за лъчезарния, отворен към проблемите им изпълнен с схващане и подготвеност да ги изслуша преподавател, другар и толерантен ментор.

Кънчо Матев е роден на 2 февруари 1933 година в Стара Загора.

Завършва приблизително обучение в тогавашната Първа гимназия „ Иван Вазов ", а по-късно специалността „ Руска лингвистика ". На 6 септември 1966 година със заповед на настоящия образован министър Ганчо Ганев се открива Гимназия с преподаване на френски език с банкет на възпитаници от Южна България. Приети са 100 възпитаници, разпределени в 4 паралелки.

За първи шеф е назначен Кънчо Матев. Той остава на този пост до пенсионирането си през 1993 година – респектиращо житейско и професионално достижение.

За приноса му за развиване на образованието е почетен с медал „ Св. св. Кирил и Методий ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР