Пловдивчани излизат тази вечер на протест под надслов Не на

...
Пловдивчани излизат тази вечер на протест под надслов Не на
Коментари Харесай

Пловдив излиза на протест под надслов „Не на полицейския произвол“

Пловдивчани излизат довечера на митинг под надпис „ Не на полицейския произвол “. Събитието е оповестено за 19 часа, а хората ще се събират пред постройката на общината.
Причината за гнева на хората против Министерство на вътрешните работи е акцията от тази нощ на униформените, които освен отстраниха палатките на панаирния мост, само че използваха и физическа мощ, с цел да изблъскат протестиращите от шосето. Повечето от тях се оказаха младежи. Те подсетиха обещанието на премиера Бойко Борисов, че полицията няма да нападна блокадите.

Организаторите прецизират: " Снощи в Пловдив полицията принудително отстрани палатковия лагер на моста на панаира.

Само и само в Пловдив това се случи, макар експлицитното увещание на премиера Борисов, че палатковите лагери няма да бъдат пипани. В останалата част от страната това не се случи. ЗАЩО САМО В ПЛОВДИВ?!

Мирно протестиращи бяха влачени и дърпани.

Полицията употребява физическа мощ и против дами.

Полицията наскърбяваше протестиращите. "

Обществена загадка е, че шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев се смята за изключително непосредствен на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Дълги години той е бил шеф на полицейската конструкция в Пазарджик, от който регион Пеевски е определен за депутат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР