Платформа за разговори в реално време, която поставя културата на

...
Платформа за разговори в реално време, която поставя културата на
Коментари Харесай

Какво е Spill? Двама бивши служители на Twitter правят социална мрежа

" Платформа за диалози в действително време, която слага културата на разнообразие преди всичко ". Така двама някогашни чиновници на Twitter - Алфонсо " Phonz " Терел и Деварис Браун - разказват новото си начинение. Те сплотяват сили и работят по нова обществена мрежа с името Spill.

Терел и Браун се срещат, когато постъпват на работа в Twitter преди години. В деня на инструктажа за новите им отговорности двамата вземат решение, че би трябвало да са другари. Първоначалният претекст за това е, че са единствените двама цветнокожи в екипа, споделя Терел пред софтуерното издание Techcrunch.

Той е бил световен началник на отдела за обществени и публицистични действия на Twitter. Но през предишния месец попада във вълната от хиляди чиновници, съкратени от работа, откакто милиардерът Елон Мъск пое ръководството на обществената мрежа.

Браун е заемал позицията водещ продуктов управител в Twitter, само че напуща компанията още през 2020 година Тогава основава собствен стартъп - Meroxa, чиято цел е да улесни фирмите да построяват и ръководят своите потоци от данни.

Социалната мрежа Spill има упоритостта да се появи онлайн за потребителите през януари 2023 година Името идва от жаргонния израз на британски език " Spill the tea ". Идиомът се употребява, когато някой споделя забавна история, разкрива информация, популяризира слух или пикантни детайлности по дадена тематика.

В уеб страницата на бъдещата платформа човек към този момент може да резервира място (или " handle " - ръкохватка, слушалка, както споделят създателите) за регистрация в действителен към този момент " лист на чакащи ". Когато мрежата бъде задействана, всеки неин член ще може да споделя и популяризира своя мисъл - нещо като " туит ", само че се споделя " спил " - и тя да се разисква в действително време. Платформата ще дава опция хората да провеждат събития за чат с приятелите си. Както и да наблюдават на момента мнения за разнообразни културни събития, които се случват. Или най-малко това е първичната поръчка на Терел и Браун.

Подобно на Twitter, Spill ще има " стена " с настоящи изявления, където потребителите ще могат да пускат " спил " -овете си. Нов миг в построяването на обществената мрежа - съгласно основателите - е методът, по който създателите на най-добре разпространяващите се " спил " -ове ще могат да изкарват пари от това. " Ще получавате възнаграждение, в случай че някое ваше излияние стане известно ", се споделя в уеб страницата на бъдещата платформа.

Spill ще употребява блокчейн технология, с цел да картографира по какъв начин изявленията стават известни и да възнагради създателите им. По думите на Терел пред Techcrunch " потреблението на блокчейн е както за кредитиране на основателите на наличие, по този начин и за създаване на модел, посредством който да ги компенсираме автоматизирано. Ако даден " спил " стане доста известен и ние го монетизираме, това ще е в действителност дейно ", твърди още Терел.

Създателите на Spill не са решили по какъв начин ще наподобява делът на приходите или какъв способ ще се употребява за следене на това по какъв начин изявленията водят до доходи от реклами. Но поръчката е, че създателите на наличие " безусловно ще получават действителни пари " в щатски долари, а не в криптовалута.

Покрай бъркотията, която настана с Twitter в последните месеци, диалозите за независимост на изразяването, модериране на наличието, онлайн потребителите потърсиха и различни канали за връзка. Един от тях е платформата Mastodon, която съществува от няколко години, прилича чатовете mIRC отпреди две десетилетия, само че мнозина я преоткриват.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР