Пет дни след изборите втората политическа сила Продължаваме промяната ще

...
Пет дни след изборите втората политическа сила Продължаваме промяната ще
Коментари Харесай

Продължаваме промяната обявяват решението си за управлението

Пет дни след изборите втората политическа мощ " Продължаваме промяната " ще даде през днешния ден отговор на въпросите: ще одобри ли предлагането на ГЕРБ за съвещания за сформиране на държавно управление, ще поддържа ли в последна сметка техния мандат или ще се върви още веднъж към предварителен избор.

Днес в 11 ч. се чака партията да организира конференция и даде отговор на тези и други настоящи въпроси.

" Продължаваме промяната " събраха 20.2% от гласовете на гласоподавателите и в 48-ия парламент ще имат 53 депутатски места. Първи са ГЕРБ с 25.3 на 100 от гласовете и 67 места. 

Аритметиката сподели, че всяко последващо ръководство би трябвало да е с една от двете партии. Засега обаче от партията на Кирил Петков и Асен Василев са безапелационни, че няма да ръководят с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Бойко Борисов пък предложи съвещания по ключови за страната теми и предложи в преговорния екип да влязат Росен Плевнелиев и Соломон Паси. 

Следващата седмица президентът ще свика 48-ия парламент. Дали той ще има по къса орис и от 45-ото Народно събрание, което просъществува едвам 27 календарни дни, от които 13 работни, ще стане ясно в идващите дни. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР