Първи 45 автобуса с жители на Донбас вече се приближават

...
Първи 45 автобуса с жители на Донбас вече се приближават
Коментари Харесай

Първи 45 автобуса с евакуирани от Донецк наближават руската Ростовска област

Първи 45 рейса с поданици на Донбас към този момент се доближават към Ростовска област в Русия. Властите там се приготвят за тяхното подслоняване и издръжка, описа Виктор Водолацки, първи заместник-председател на комисията по въпросите на Общността на самостоятелните страни към Държавната дума на Русия.

Същевременно министерството на изключителните обстановки на самопровъзгласилата се Донецка национална република в Източна Украйна сподели, че има желание да изведе от нея в Русия към 700 000 поданици, съобщи ТАСС.

Заради прииждането на бежанци губернаторът на Ростовска област в Русия Василий Голубьов изиска помощ от федералните управляващи. По предписание на съветския президент Владимир Путин на бежанците, които идват в региона, ще се изплащат по 10 000 рубли (около 130 долара), разясняват международните организации.

Говорител на американския Държавен департамент сподели, че евакуацията на цивилни от Донбас е цинична и жестока маневра. Той сподели, че е цинично и грубо да се употребяват цивилни като пионки за да се отклони вниманието на света от обстоятелството, че Русия ускорява броя на военните си край Украйна за офанзива, съобщи Франс прес.

От 48 часа има повишаване на насилието по контактната линия в Източна Украйна. Украинските сили и проруските сепаратисти се упрекват един различен, че стрелят с тежко оръжие и че взимат под прицел цивилни. В 16 ч. през днешния ден кола се взриви в град Донецк покрай постройка на управляващите на самопровъзгласилата се Донецка област.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР