Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Карлос Алкарас във вечерната сесия на централния корт в Мадрид днес

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще се изправи довечера против младата испанска звезда Карлос Алкарас в един от най-очакваните мачове от третия кръг на АТР Мастърс 1000 шампионата на клей в Мадрид, Испания.

Двубоят сред Григор и миналогодишния първенец в шампионата Алкарас предстоящо откри място във вечерната сесия на централния корт " Маноло Сантана " и ще стартира не преди 21.00 часа българско време.

Това ще бъде едвам втора срещата на българина с сегашния №2 в света, като при първата Димитров нямаше доста мотиви за наслада, защото отстъпи с 1:6, 3:6 на Мастърса в Париж в края на 2022-а година.

Припомняме ви, че най-хубавият ни тенисист се класира за третия кръг в Мадрид, откакто се оправи мъчно с французина Грегоар Барер след два тайбрека.

Началото за Карлос Алкарас в испанската столица също бе надалеч от безапелационно, само че въпреки всичко 19-годишният гений направи нужното, с цел да отстрани Емил Руусувуори след 2:6, 6:4, 6:2.

Любопитно е да се показа, че през 2023-а се навършват тъкмо 10 години от една от най-големите победи в кариерата на Григор Димитров, който през 2013-а година точно в Мадрид побеждава настоящия международен №1 Новак Джокович в мач, който и до през днешния ден вероятно е в спомените на огромна част от българските последователи.

Тази вечер противник на Димитров ще бъде вторият в света Карлос Алкарас и сигурно доста от последователите на първата ни ракета той още веднъж да повтори подвига си и да отстрани поставения под №1 в главната скица испанец.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР