Първа официална визита извън столицата осъществи днес в Пловдив посланикът

...
Първа официална визита извън столицата осъществи днес в Пловдив посланикът
Коментари Харесай

Посланикът на Казахстан при кмета Здравко Димитров

Първа публична аудиенция отвън столицата реализира през днешния ден в Пловдив посланикът на република Казахстан у нас Н.Пр. Виктор Темирбаев. Той се срещна с кмета Здравко Димитров, заместника му Величко Родопски и създателя на Тракия икономическа зона инж. Пламен Панчев.

В диалога бяха изтъкнати икономическите преимущества на района, които го слагат на водещо място в страната, както и дългогодишният продан на студенти, даващ опция на казахстанските младежи, обучавани у нас,  да се осъществят сполучливо в страните от Европейския съюз.

В посока задълбочаване на връзките в просветителната сфера кметът Здравко Димитров пое ангажимент да провежда среща с управленията на всички висши образователни заведения в града, на която Темирбаев да се запознае с опциите за образование, които те оферират за задгранични студенти. Посланикът от своя страна добави, че ще работи и за дейното задълбочаване на културните връзки и по този мотив по-късно през днешния ден ще посети и Народна библиотека „ Иван Вазов “ в града.

„ В връзките сред нашите две страни приоритет за нас са новите технологии, както и развиването на директните коридори за продан на артикули, които са с висок капацитет “, показа дипломатът, който след срещата с кмета е на посещаване и в Тракия икономическа зона, с цел да разиска в уголемен диалог задълбочаването на икономическото съдействие.

Градоначалникът акцентира и ролята на зоната за развиването на района като добави: „ Привлекли сме вложения за милиони евро, които ни дават опция да решаваме проблеми, които с години не са се осъществени – Пречиствателната станция, пробивът под Централна гара и се надявам скоро да решим и въпроса с градската железница “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР