Парламентът ще гласува на първо четене промени в Закона за

...
Парламентът ще гласува на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

НС ще гласува на първо четене забрана за свободното пускане на кучета

Парламентът ще гласоподава на първо четене промени в Закона за ветеринарномедицинската активност. Това планува проектопрограмата за работа на Народното събрание.

Измененията са свързани със зачестилите произшествия, при които хора са били нападнати от пуснати на независимост кучета. Въвежда се възбрана за свободното стартиране на кучета. А възбраната за извеждане без мотив ще важи за кучета с тегло над пет кг. По отношение на нападателните кучета остава възбраната за извеждане без мотив и намордник. Въвеждат се и диференцирани и повишени санкции за нарушавания на тези забрани. Глобата за свободно пуснато куче ще бъде в размер на 300 лева, а за извеждане на нападателни кучета без мотив и намордник глобата ще е 1000 лева

Депутатите ще гласоподават на първо четене и Закон за обществените предприятия. С него ще се уреди методът за установяване и обществено обявяване на държавната политика в региона на обществените предприятия, ще се вкарат стандарти за положително корпоративно ръководство, както и ще се уредят отговорностите за обявяване и бистрота на активността и органите за ръководство.

На първо четене ще бъдат прегледани и промени в Закона за водите, свързани с прекачване правото на благосъстоятелност на язовири от общините в интерес на страната.

Народното събрание ще гласоподава и дефинитивни промени в Закона за приватизация и следприватизационен надзор, с които се цели отразяване на промени във наименования на две компании.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР