Парламентът подкрепи ветото на президента върху Закона за насърчаване на

...
Парламентът подкрепи ветото на президента върху Закона за насърчаване на
Коментари Харесай

ПП-ДБ, БСП, Възраждане и ИТН подкрепиха ветото на президента срещу закона за инвестициите

Парламентът поддържа ветото на президента върху Закона за поощряване на вложенията с гласовете на ПП-ДБ, " Българска социалистическа партия за България ", " Възраждане " и Има Такъв Народ. Против гласоподаваха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

С това гласоподаване завърши и второто изключително съвещание в последния работен ден за Народното събрание преди акцията за изборите, съобщи Българска национална телевизия.

Президентът върна за ново разискване наредбите в закона, които редуцират времето на способените органи да се произнесат по въздействията на даден план върху околната среда и вкарват принцип на безмълвно единодушие за неговото осъществяване. Оспорени са и ограничението на опциите за правосъден надзор, както и удължаването на валидността на избрани решения, чийто период изтича или към този момент е изминал.

Ето част от реакциите на депутатите:

" Ако си мислите, че ще оставим обществото да бъде рекетирано с една благородна идея и да няма никакъв баланс сред икономическо развиване на обществото и стопански ползи и безапелационната отбрана на природата, грубо се лъжете. Този мач свърши. Мачът с 50 еколога излязоха пред кабинета долу на образеца да стачкуват и нормите отиват в канала, с които могат да се вкара ред, завърши ", сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Понеже неведнъж се приказва за зелен октопод и за зелен рекет - доста по-страшен от зеления октопод е октоподът на мафията и рекетът от мафията ", разяснява Татяна Слутанова - Сивиева от ПП-ДБ.

" Не може повече по този начин. вие оферирате всичко да продължи, както е било до момента. И по тази причина няма 15 години тунел под Шипка. Затова нямаме автомагистрала " Струма ", по тази причина 1 милион софиянци страдат лятото, когато тръгнат за море и отново ще продължат да страдат, с помощта на вас и на вашето необяснимо държание в тази зала да казвате - " Абе доста са хубави предолженията, но няма да ги подкрепим ", сподели Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Държавният глава оспорва и основаването на предпоставки за придобиване на имущество, благосъстоятелност на обществени предприятия, което води до риск от ощетяване на публичния интерес.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР