Парламентът на Северна Ирландия поднови работата си почти три години

...
Парламентът на Северна Ирландия поднови работата си почти три години
Коментари Харесай

Арлийн Фостър избрана за първи министър на Северна Ирландия

Парламентът на Северна Ирландия възобнови работата си съвсем три години след разпадането на локалното държавно управление в района, написа " Гардиън ".

По време на невиждано съвещание в събота районният парламент избра Алекс Маски от Шин Фейн за ръководител на законодателния орган. След това депутатите избраха водача на Демократичната юнионистка партия Арлийн Фостър като първи министър на Северна Ирландия, а Мартин О`Нийл от Шин Фейн за заместител на първия министър.

След поемането на поста Фостър разяснява, че през последните три години е имало доста насмешки и разделяне и че в този момент е време Северна Ирландия да продължи напред. Тя означи, че желае всеки да бъде добре пристигнал в Северна Ирландия.

В новото държавно управление влизат петте съществени партии - Демократичната юнионистка партия, Шин Фейн, Социалдемократическата и Лейбъристка партия, " Алианс " и Ълстърската юнионистка партия.

Вчера политическите партии в Северна Ирландия реализираха единодушие за възобновяване на работата на Народното събрание и институциите в Белфаст след тригодишно спиране. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР