Палестински бойци от Ивицата Газа изстреляха рано тази сутрин, за

...
Палестински бойци от Ивицата Газа изстреляха рано тази сутрин, за
Коментари Харесай

Палестински бойци от Ивицата Газа изстреляха ракети срещу Израел

Палестински бойци от Ивицата Газа изстреляха рано тази заран, за втори следващ ден, ракети против Южен Израел, заяви израелската войска, представена от Ройтерс.

Израелските въоръжени сили оповестиха за изстрелването на ракетите, откакто полицейска акция в комплекса на джамията " Ал Акса " в Йерусалим ускори напрежението и породи опасения от по-нататъшна ескалация. Не се оповестява за потърпевши при утринната ракетна офанзива.

Вчера израелската полиция нахлу в комплекса на джамията " Ал Акса " в Йерусалим. Това провокира отвращение в арабския свят и безпокойствие в Белия дом, осведоми Българска телеграфна агенция.

Палестинското външно министерство заяви, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира през днешния ден съвещание при закрити врата, на което да бъде разисквано нахлуването в религиозния комплекс, което съгласно израелските управляващи е било опит за попречване на принуждение чрез почистване на групи от хора, барикадирали се вътре с оръжия, камъни и пиротехника и планиращи да нарушат мира.

При вчерашната полицейска акция бяха ранени минимум 12 палестинци, а в обществените мрежи се разпространиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин израелски служители на реда бият мюсюлмани в комплекса на джамията " Ал Акса ", която е третото най-свещено място в исляма. Скоро по-късно бойци от Ивицата Газа изстреляха ракети против територията на Израел, а в отговор израелските сили нанесоха въздушни удари по Ивицата Газа.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР