Дългоочакваният временен кей, построен с цел да се достави спешна

...
Дългоочакваният временен кей, построен с цел да се достави спешна
Коментари Харесай

САЩ поставиха временния кей за доставката на хуманитарна помощ в Газа

Дългоочакваният краткотраен пристан, издигнат за да се достави незабавна помощ на палестинските цивилни в Газа, дебаркира на плаж край обсадения анклав, оповестиха американските военни, съобщи.

A long-awaited temporary pier built in order to get urgent aid to Palestinian civilians in Gaza has anchored to a beach off the besieged enclave, the US military has said has the latest from Jerusalem ⬇️

Sky 501, Virgin 602
— Sky News (@SkyNews)

Централното командване на Съединени американски щати заяви, че негови чиновници са закотвили кея към 7:40 часа локално време (съвпада с българското време) като част от задачата за снабдяване на спомагателна филантропична помощ в Газа, където хиляди хора са изправени пред апетит, защото от месеци не съумяват да доставят задоволително помощи.

Boosting urgent aid for Gaza! The long-awaited temporary pier to help Palestinian civilians has been completed. Read more about it here:
— TOP X News (@TOPXNews)

Наскоро Израел завзе основния граничен пункт Рафа при настъплението си към южния град на египетската граница, което усложни доставката на значими доставки.

" В рамките на тези старания американски войски не са влизали в Газа. Очаква се камионите с филантропична помощ да стартират да се придвижват към брега през идващите дни. Организацията на обединените народи ще получи помощта и ще координира разпределянето ѝ в Газа ", се показва в обява на X.

Организация на обединените нации обаче към момента не е прецизирала дефинитивно по какъв начин ще взе участие в разпределението на помощта, откакто тя слезе от кея.

Според военните ръководители интервенцията ще стартира постепенно, с цел да се тества системата, като първичната цифра от към 90 камиона с помощ дневно се чака бързо да нарасне до 150.

Според чиновник на защитата, представен от Reuters, първичната пратка от Кипър се прави оценка като задоволителна за един месец хранителни запаси за 11 000 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР