Бившият министър на икономиката на Казахстан, който преби съпругата си

...
Бившият министър на икономиката на Казахстан, който преби съпругата си
Коментари Харесай

24 години затвор за министъра, пребил до смърт жена си

Бившият министър на стопанската система на Казахстан, който преби брачната половинка си до гибел, беше наказан през днешния ден на 24 години затвор, оповестиха английски медии. Репортер на Ройтерс в Астана заяви, че дългата присъда затвор, издадена на някогашния министър, е последвала необятно отразен публичен развой, обсъждан като тест за президента Касим-Жомарт Токаев и обещанието му да построи по-справедливо общество.
Шокиращи фрагменти, показани по време на процеса, почнал през март, демонстрират по какъв начин подсъдимият Куандик Бишимбаев неведнъж удря с юмруци, рита и дърпа косата на стройна млада жена, облечена единствено с палто и ботуши.

Жената е 31-годишната Салтанат Нукенова, брачната половинка на Бишимбаев, която по-късно беше открита мъртва.

Бишимбаев не се призна за отговорен и съобщи в правосъдната зала, че брачната половинка му е умряла от самонараняване. Той беше министър на стопанската система от май до декември 2016 година, преди този момент беше наказан на 10 години затвор за приемане на подкупи, само че беше освободен след по-малко от три години с помощта на прошка и условно освобождение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР