Петима израелски войници бяха убити, а трима - тежко ранени,

...
Петима израелски войници бяха убити, а трима - тежко ранени,
Коментари Харесай

Петима израелски войници загинаха при приятелски огън в Газа

Петима израелски бойци бяха убити, а трима - тежко ранени, в северната част на линията Газа при " другарски огън ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Те са починали от снаряди, изстреляни от израелски танкове по време на стълкновение против палестински бойци през вчерашния ден.

Танковете разкрили огън по постройка в бежанския лагер Джабалия, където са били ситуирани израелски военнослужещи, вместо както са предполагали танкистите - въоръжени палестинци.

Според израелския в. " Джерузалем пост " в този миг танкистите са били под голямо напрежение, тъй като върху машините им са се изсипвали десетки противотанкови гранати от екстремистки палестински бойци. Съответно горните люкове, както и капаците на мерниците, са били компактно затворени, с цел да бъдат защитени хората в танковете, отбелязва изданието. 

След вчерашния случай броят на израелските военнослужещи, убити от началото на спора с радикалната палестинска формация " Хамас " на 7 октомври предходната година, нараства на 626 души съгласно данните на армията, показва ДПА. Около 3500 са ранени.

Според информацията на здравното министерство на " Хамас " палестинските жертви в Газа от началото на израелското нахлуване са към 35 000.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР