Пакистански съд в четвъртък удължи защитата на бившия премиер Имран

...
Пакистански съд в четвъртък удължи защитата на бившия премиер Имран
Коментари Харесай

Съдът забрани на полицията да арестува бившия пакистански премиер

Пакистански съд в четвъртък удължи отбраната на някогашния министър председател Имран Хан от арест до края на месеца , оповестиха публични лица, откакто против известния опозиционен водач в страната, предава Associated Press.

Съдът отбрани Хан от арест до 1 септември поради обвинявания, че по време на тирада през уикенда той е заплашил служители на реда и жена арбитър. Развитието породи опасения от жестоки конфликти сред полицията и последователи на Хан , който и желае предварителни избори, откакто беше свален. Правителството споделя, че изборите ще се проведат по график през идната година.

В четвъртък Хан съобщи пред кореспонденти пред съда, че в никакъв случай не е заплашвал никого. Той сподели, че обвиняванията в тероризъм против него са политически стимулирани и че държавното управление на премиера Шахбаз Шариф се опасява от възходящата известност на Хан . " Вие се подигравате с Пакистан ", сподели Хан за държавното управление на Шариф.

По-късно Хан отиде в различен съд, където тази седмица беше формирано наказателно дело против него по обвинявания в нарушение на възбраната за образуване на манифестации в столицата Исламабад. Той е предпазен от арест и по това дело до 7 септември.

По-рано юристът на Хан, Бабар Аван, изиска от съда за битка с тероризма да отбрани Хан от арест. Аван сподели, че обвиняванията в тероризъм, повдигнати против Хан, са " акт на възмездие ".

Стотици поддръжници на Хан се бяха събрали пред постройката на съда, скандиращи лозунги против държавното управление на Шариф. Демонстрантите споделиха, че Хан е политически жертва на държавното управление на Шариф. По-късно Хан напусна съда с цел да се прибере в дома си в покрайнините на Исламабад.

Шариф размени Хан през април, когато някогашният състезател по крикет в Народното събрание. Правни специалисти споделят, че Хан може да получи от няколко месеца до 14 години затвор, което се равнява на доживотна присъда , в случай че бъде приет за отговорен от съда по време на процеса, който към момента не е почнал против него по обвинявания в тероризъм.

Хан също по този начин би трябвало да се яви пред Върховния съд на Исламабад на 31 август, с цел да бъде съден за пренебрежение по обвинявания в опасност против арбитър. Осъждането му в този случай ще значи доживотна дисквалификация от политиката съгласно пакистанското законодателство . Никой наказан не може да се кандидатира.

Правни специалисти споделят, че Хан има лимитирани благоприятни условия и би могъл да избегне присъда, в случай че се извини за забележките си против арбитър Зеба Чаудри, когато й сподели " да се приготви за това, ние също ще предприемем дейности против Вас ".

Хан направи този сериозен коментар против арбитър Чаудри, откакто тя разреши на полицията да разпита Гил, който е шеф на личния състав на партията на Хан. Гил беше задържан по-рано този месец за хипотетичен опит да подтикне бойци към протест против висшето военно управление. Гил беше изпратен в в очакване на правосъден развой.

След свалянето си от власт Хан твърди - без да дава доказателства - че мощната войска на Пакистан е взела участие в скрит план на Съединени американски щати за неговото събаряне . Вашингтон, пакистанските военни и държавното управление на наследника на Хан Шахбаз Шариф отхвърлиха обвиняванията.

Хан пристигна на власт, обещавайки да разбие модела на фамилно ръководство в Пакистан. Опонентите му настояват, че той е определен благодарение на военните, които ръководят страната през половината от нейната 75-годишна история. След свалянето си Хан също изиска предварителни избори и се зарече да смъкна държавното управление на Шариф посредством " напън от страна на народа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР