П реди в Истанбул да успеят да спрат ковид-19, в

...
П реди в Истанбул да успеят да спрат ковид-19, в
Коментари Харесай

Смъртоносен вирус е установен в Истанбул

П реди в Истанбул да съумеят да спрат ковид-19, в мегаполиса бе открит вирус на западнонилска тресчица, оповестява Българска телеграфна агенция.

Турският академик проф.д-р Хюсеин Йълмаз, началник на Ветеринарния факултет в университета Джеррахпаша в Истанбул, заяви, че са открили вируса на западнонилска тресчица в няколко типове птици.



"Вектори на вируса са комарите. Основно боледуват птици, основно гарги, само че също хора, коне, котки, кърлежи. Миналата година в Истанбул бяха регистрирани смъртни случаи по птиците. При направените проучвания установихме вирус на западнонилска тресчица в гарги и кълвачи, откъдето болестта се придвижва върху хората. Висока температура, болки в ставите и в мускулите са основните признаци у хората при заразяване с вируса. При по-тежките случаи може да провокира инфектиране на мозъка (енцефалит) ", уточни ученият.

Няма ваксина против вируса на западнонилска тресчица.



"Препоръчваме на хората да заобикалят досег с птици, както и да стоят надалеч от огнища на комари. Особено би трябвало да се внимава при децата, които обичат да си играят с умрели птици. Ако въпреки всичко се случи човек по някакъв метод да се е допрял до някоя мъртва птица, дано никога да не пипа устата и носа си с ръце. Също по този начин има заплаха при открити рани да се получи заразяване по кръвен път. Основният метод на предаване на болестта са комарите, които смучат кръвта на птиците и от тях се предава на хората ", акцентира турският академик.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Пред църквата видях някакъв с надпис на тенискaта: “Бог + истина = живот ”. Надявам се схваща, че от товa следвa, че:  “Истина = живот -бог ” … Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСертификатът е годен 180 дни след датата на първия позитивен PCR тестИсторическо съглашение да реформират международната данъчна системаОт 7 до 21 юни лечебните заведения могат да се включат в програматаБългарското държавно управление е разчитало на своето удобно тълкувание на даден отчет или оценка, сподели посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа.Ето няколко любопитни обстоятелството за неяПосещението е част от обиколката в петте апелативни региона на странатаЕто и кои са имената в порноиндустрията, които имат най-внушителна банкова сметкaОчакването за лятна отмора става все по-осезаемоНово проучване разкрива шокиращи обстоятелства за вредите, които инвазивните типове нанасят на екосистемитеАтмосферното налягане ще се намалява, само че ще се задържи по-високо от междинното за месецаПрез последното денонощие излекувани са 660 души, а 18 са починалиВижте гоЕто каква е причинатаБившият президент на Съединени американски щати е със спрени сметки от януариКаква ще е тематиката на заседаниетоСпоред унгарския министър председател 54% от към 10-милионното популацията на страната са получили най-малко първа доза, а 38% са изцяло ваксинираниОт мрежата ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Русия – България, насилствена промяна за &qu
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР