Отборът на Борусия Дортмунд се надява, че удвояването на заплатата

...
Отборът на Борусия Дортмунд се надява, че удвояването на заплатата
Коментари Харесай

Борусия Д задържа Халанд с двойна заплата и нов договор

Отборът на Борусия Дортмунд се надява, че удвояването на заплатата на звездата Ерлинг Халанд и отлагането на освобождаващата му уговорка ще го убеди да остане в клуба. 21-годишният норвежки нападател е един от най-исканите играчи в международния футбол сега.

Редица европейски грандове, измежду които Манчестър Юнайтед, Челси, Манчестър Сити, Ливърпул, Барселона, Реал Мадрид и Ювентус, имат сериозен интерес да го привлекат.

Според „ Sky Germany “ обаче, Дортмунд се готви да предложи нов контракт на Халанд. Информацията гласи, че новото предложение ще докара до сериозен скок на заплатата му от към 145,000 паунда до 290,000 паунда на седмица.

Изданието също по този начин прибавя, че клаузата му за откупуване в сегашния договор на норвежеца, която възлиза на 63 милиона паунда и става дейна идващото лято, ще бъде забавена с още 12 месеца. Това може да се окаже задоволително за Дортмунд да задържи звездата си за още една година или да получи сериозна сума, в случай че го продаде в края на този сезон.

Халанд към този момент съобщи, че е благополучен в сегашния си клуб, където е отбелязал 70 гола в едвам 69 ​​мача. Въпреки релативно ниската му уговорка, се счита, че сходен трансфер би коствал на възможния му нов клуб повече от 300 милиона паунда с всички комисионни.

Очакванията са той да подпише нов петгодишен контракт на стойност от 42 милиона на година или повече от 800,000 паунда на седмица.

Халанд стартира мощно сезона с 13 гола в 10 участия, преди травма в бедрото да го остави отвън терена, като той може да пропусне всички мачове на „ жълто-черните “ до края на календарната година.

Erling Haaland to be offered new deal by Dortmund… to void cheap his release clause
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР