От няколко седмици в медиите по света обикалят слухове за

...
От няколко седмици в медиите по света обикалят слухове за
Коментари Харесай

Под напора на забраните Huawei ще се раздели с марката Honor

От няколко седмици в медиите по света обикалят клюки за възможна разлъка с марката Honor от страна на Huawei, подбудена от рестриктивните мерки наложени върху китайския телекомуникационен колос.
 Huawei, Petal Search, Гугъл и по какъв начин новата търсачка заобикаля рестриктивните мерки на Съединени американски щати
Как новата търсачка на Huawei заобикаля рестриктивните мерки на Съединени американски щати

Софтуерът на Huawei пораства

Днес стана ясно, че спекулациите са били правилни и Huawei фактически има сделка за продажбата на дъщерната си компания, учредена през 2013 година

Новите притежатели на Honor ще са Digital China, основния дистрибутор на марката, както и съдружие от най-малко три инвеститорски компании, за които е известно, че оперират с поддръжката на китайското държавно управление.
 Снимка 504611

Продажбата обгръща освен марката Honor, само че и прилежащите й дистрибуционни вериги и центрове за изследване и развиване на нови технологии, написа Reuters.

Цената на договорката е 15.2 милиарда $, като всеки от новите притежатели ще има сред 10% и 15% от акциите на Honor.

Решението идва в отговор на продължаващите към този момент повече от година рестрикции на Съединени американски щати, наложени върху търговията на Huawei, които сложиха под въпрос способността на Huawei да продължи да създава смарт телефони.
 Снимка 504610

До момента Honor оперираше с избрана самостоятелност от Huawei, а след договорката дъщерната марка ще е изцяло разграничена и надлежно няма да попада под възбраните, настояват анализатори.

Освен смарт телефони, Honor създава и преносими компютри, тв приемници, таблети и аксесоари, като през третото тримесечие на 2020 година продажбите на Honor смарт телефони са образували към 26% от приходите на Huawei.
 Huawei, Съединени американски щати и при какви условия ще може компанията да продължи да купува чипове
Обрат за Huawei - Съединени американски щати разреши търговията на чипове с едно изискване

На фокус още веднъж е 5G

Към момента марката е известна най-вече в Китай, югоизточна Азия и Европа, само че е допустимо договорката да отвори порти и към по-широк пазар в сегмента на смарт телефоните.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР